Nestanak struje "ugasio" košarkaše Stoje

Odlično prvo poluvrijeme - Dalibor Mezulić (s loptom) i Josip Ceranja (M. ANGELINI)
Odlično prvo poluvrijeme - Dalibor Mezulić (s loptom) i Josip Ceranja (M. ANGELINI)

Utakmica pretkola Kupa Krešimir Ćosić. Dvorana na Stoji. Gledatelja: 100. Suci: Sušanj (Rijeka) i Terlević (Kastav). Stoja - Sonik Puntamika 72:75 (24:18, 17:17, 17:24, 14:16).

STOJA: N. Gržinić 8 (6-4), Đugum, Mezulić 6 (4-2), Percan 10 (1-1), Belina 20, Vurušić, F. Gržinić 1 (2-1), Banko, Ceranja 16 (1-0), Elbl, Pušić 11 (6-5).

SONIK PUNTAMIKA: Tuta 3, Anđelić 4 (4-4), Ivanić 3, Gligora 22 (6-3), Bulić 7 (2-1), Marin, Petani 21 (2-2), Dražović 11 (4-3), Jošić, Marčev 2, Zagorac 2.

Košarkaši Stoje oborenih su glava napuštali parket, svjesni kakvu su priliku za ulaz među 16 najboljih momčadi u Kupu "Krešimir Ćosić" propustili, dok je istovremeno iz gostujuće svlačionice odzvanjala pjesma nakon što je večerašnji susret zaključen 75:72 pobjedom vodeće momčadi A-2 lige - jug.

Porazu Puljana kumovali su nestanak struje, ozljeda Percana i loše odigrana završnica, u kojoj su ostali i bez Pušića zbog pet osobnih pogrešaka.

Pulski su košarkaši odlično otvorili utakmicu i cijelo su prvo poluvrijeme bili u vodstvu do najviše devet poena (24:15) krajem prve četvrtine. Trener Valentinčić odlučio se za očekivanu taktiku spuštanja lopte pod obruč za Pušića, Mezulića i Ceranju, dok su gosti uglavnom kombinirali vanjski šut s ulazima pod obruč, s obzirom da su igrali bez pravog centra. Takvim se ritmom na odmor otišlo vodstvom Stoje 41:35, a onda se dogodio ključni trenutak.

Kad je do početka drugog poluvremena nedostajalo 39 sekundi, ugasila su se svjetla u dvorani i uslijedio je 20-minutni prekid, koji je više pogodovao gostima. U pulskim je redovima napadačku lucidnost u nastavku zadržao tek Belina, dok je na drugoj strani Petani obranu Stoje probijao poput maslaca i poentirao ili asistirao za Gligoru.

Tek drugo izjednačenje na utakmici zbilo se pri rezultatu 64:64, da bi se potom prvo pri prodoru ozlijedio Percan, kojem je stradao zglob, a ubrzo je zbog pete osobne na klupu morao i Pušić. Ipak, u završnici se domaćinu ukazala prilika za pobjedu. Nakon trice Petanija za vodstvo gostiju 74:69 odgovorio je košem, ali i promašenim dodatnim bacanjem Ceranja, potom je Fabio Gržinić umjesto pucanja trice krenuo na ulaz i iz slobodnih bacanja pet sekundi prije kraja smanjio na 72:74.

Bulić je jednim promašenim bacanjem ponudio Puljanima priliku za produžetak 1.6 sekundi prije kraja, ali je Belini ispala lopta iz ruke. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter