Nestali se vratio kuci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema zadnjim neslužbenim informacijama, koje smo primili u 22 sata, policija je dobila dojavu da se Darijo Žigante vratio kuci te je krenula u Kosorigu kako bi ispitala sve okolnosti njegova nestanka i povratka.

Da podsjetimo, na podrucju izmedu Motovuna i Brkaca, policija i vatrogasci Buzeta, Pazina i Umaga danas su od 18.40 sati tragali za 41-godišnjim Darijom Žiganteom iz Kosorige. Postojala je bojazan da je nestalom muškarcu pozlilo.

U utorak oko 7 ujutro Žigante se udaljio iz sestrine kuce u Gradinjama gdje je prespavao. Nije ga bilo citav dan pa je supruga nazvala sestru. Zvali su i Žigantea no nije se javljao. Mobitel mu je povremeno bio iskljucen, povremeno ukljucen.



Sestra ga je uspijela dobiti oko 11 sati. Rekao je da je u Motovunskoj šumi. Osjetila je da teško diše, a onda je prekinuo vezu. Zvali su ga i slali mu poruke da bi se oko 17 sati ponovo javio sestri. Pitala ga je gdje je i kada ce doci no nije ga razumijela jer je nerazgovjetno pricao. Rekao joj je -vaje, vaje i prekinuo vezu. Taj zadnji poziv policija je uspijela locirati na 220 stupnjeva od repetitora Kaštel u Motovunu.

Nestanak je prijavljen Policijskoj postaji Buzet, nestali je s buzetskog podrucja pa iako mu se svaki trag gubi na podrucju PP Pazin, u potragu su krenuli buzetski policajci te vatrogasci JVP-a Buzet, DVD-a Buzet kojim su se pridružili i profesionalni vatrogasci Umaga i Pazina, a ocekivali su se i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Za nestalim muškarcem na potezu od Motovuna prema Brkacu gdje je šuma izuzetno gusta, a dosta je površina pod vinovom lozom, tragalo je petnaestak ljudi. Zamjenik zapovjednika JVP Buzet Denis Prodan rekao ej da je Dario Žigante nazvao te rekao da mu je pozlilo te je pitanje hoce li moci izaci iz šume i više se nije javljao na mobitel.


Podijeli: Facebook Twiter