Nestali Nizozemac pronaden mrtav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nestali Nizozemac W. B. (57) koji je u petak tijekom nevremena nestao u moru kod autokampa Amarin u Rovinju pronaden je mrtav istog dana u vecernjim satima, izvijestila je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i ifrastrukture Marina Halužan.

"Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje zaprimila je u petak informaciju da su tijelo nestalog kupaca, nizozemskog državljanina W. B. (57), na osam metara dubine pronašli ronioci iz ronilackog centra Valdaliso oko 19.40 sati, i to na oko 200 metara od lukobrana kod turistickog naselja Amarin nedaleko od Rovinja.

Policijski djelatnici izvukli su tijelo stradalog iz mora oko 23.10 sati, a njegova supruga potvrdila je identitet. U potrazi su sudjelovali brodica Lucke ispostave Porec, dvije policijske brodice i ronioci.

Nestalog kupaca upozorio je dežurni spasioc plaže da je plaža zatvorena za kupanje. Zbog velikih valova bila je dignuta crvena zastava, medutim on je ušao u more, preplivao preko psihološke linije s morske strane i zadnji je put viden u moru bocno izvan lukobrana na obali plaže", stoji u priopcenju koje potpisuje Halužan.

Upetak je na cijeloj zapadnoj obali Istre puhao jak vjetar koji je podignuo velike i opasne valove. Upravo su tog dana tijekom jutra, takoder kod kampa Amarin, spasioci su iz mora spasili dva kupaca. Slicno je bilo i u Puli, gdje su iz mora takoder izvucena dva neoprezna kupaca.

Zbog vremenskih nepogoda u petak nisu isplovili ni turisticki brodovi, a zbog preplavljenog kopnenog dijela luke Valdibora kruzer "Sea Dream II" nije mogao pristati u rovinjskoj luci, vec je nastavio za Pulu.


Podijeli: Facebook Twiter