Nesrecu u Rakovcevoj skrivio vozac forda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nesrecu koja se u srijedu oko 6.15 sati dogodila na raskrižju Rakovceve, Zagrebacke i Mletacke ulice izazvao je V. K. (56), državljanin Rusije, odnosno vozac forda njemackih nacionalnih oznaka, objavila je PU istarska konacnu verziju prometne nesrece za koju su se tražili i ocevici.

Prema najnovijim podacima, nesreca se dogodila kada je V. K. (56) upravljajuci fordom kolnikom Rakovceve na raskrižju sa Zagrebackom i Mletackom prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i oduzeo prednost citröenu pulskih registracijskih oznaka kojim je kolnikom Rakovceve upravljao B. J. (58) iz Loborike.

Automobili su se najprije sudarili prednjim dijelovima, a od siline udara oba su se zaokrenula, i opet udarila jedan u drugog svojim stražnjim krajevima. Za razliku od prvotne, pogrešne informacije koju nam je proslijedio OKC PU istarske, a prema kojoj u nesreci (za koju su po njima obojica vozaca kriva za sudar jer su istodobno prošla kroz crveno, op. a.) nije bilo ozlijedenih, u posljednjoj verziji iz PU istarske lakše tjelesne ozljede zadobio je vozac citröena.

Protiv 56-godišnjeg ruskog državljanina slijedi optužni prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa. Iz PU istarske ujedno zahvaljuju i gradanima-ocevicima koji su se javili policiji i pomogli rasvijetliti okolnosti nastanka sudara.


Podijeli: Facebook Twiter