Nesreće kod Baderne i Cerovlja čekaju epilog

U sudaru kod Baderne 7. rujna život su izgubila dvojica mladića (Mateo SARDELIN)
U sudaru kod Baderne 7. rujna život su izgubila dvojica mladića (Mateo SARDELIN)

Još nije poznat točan uzrok, odnosno krivac, za dvije prometne nesreće, onu kod Baderne koja je 7. rujna ugasila živote dvoje mladih, te one kod Cerovlja istoga dana. Prema riječima Valtera Opašića iz PU istarske u tijeku su prometna vještačenja obiju nesreća, a spisi su u nadležnosti pazinskog Općinskog državnog odvjetništva. Nakon što vještaci sastave svoje nalaze i mišljenja predmete će, vrlo je vjerojatno, preuzeti nadležni sud. Policija stoga ne želi spekulirati s dosad prikupljenim podacima u vezi tih nesreća, kao ni o mogućim krivcima.

Stravična prometna nesreća u Baderni odnijela je dva mlada života, 22-godišnjaka iz Vele Trabe i 20-godišnjaka iz iz Brajkovići.

Do nesreće je, prema preliminarnoj verziji, došlo kada je automobil fiat punto, u kojem su bili mladići, iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolničku traku i frontalno se sudario s tegljačem iveco kojim je u smjeru Poreča upravljao 42-godišnjak iz Pazina.

Tko je zapravo prešao na suprotnu stranu ceste predmet je vještačenja, koje bi, s obzirom na tragične posljedice, trebalo biti iznimno temeljito. U slučaju da se ispostavi da je nesreću skrivio tegljač, vozaču prijeti kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće s dvoje smrtno stradalih, a moguća sankcija, u slučaju pravomoćne presude, može biti do deset godina zatvora.

Nesreća na Istarskom ipsilonu u kojoj su sudjelovali autobus i kombi, dva sata prije kobnog sudara kod Baderne, imala je blaže posljedice - dvije ozlijeđene osobe i veliku materijalnu štetu.

U ovom je slučaju, također prema preliminarnim rezultatima očevida, do nesreće došlo kada je kombi mercedes zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak iz Pule prešao u suprotnu kolničku traku i sudario se s autobusom setra kojim je upravljao 46-godišnji Puljanin.

Vozač kombija je zadobio teže ozljede, dok je vozač autobusa lakše ozlijeđen. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter