Nesreća zrakoplova s brazilskim nogometašima: 76 poginulih, pet spašenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedamdeset i šest ljudi je poginulo, a petero preživjelo rušenje zrakoplova koji je prevozio momčad brazilskog nogometnog prvoligaša Chapecoensea u utorak u Kolumbiji, priopćila je policija.

U prvom trenutku iz olupine zrakoplova izvučeno je šest preživjelih, ali je jedna osoba u međuvremenu podlegla ozljedama.

"Ostali putnici i članovi posade su nažalost mrtvi", rekao je regionalni zapovjednik kolumbijske policije Jose Gerardo Acavedo.

Nogometaši brazilskog prvoligaša Chapecoensea putovali su na prvu utakmicu finala kupa Sudamericana, južnoameričkog ekvivalenta Lige Europe, protiv kolumbijskog Medellina.

Po pisanju brazilskih medija, nesreću su preživjeli prvi vratar Danilo, rezervni vratar Jakson i branič Alan Ruschel, ali ta izvješća nije bilo moguće potvrditi. Liječnici se navodno bore za njihove živote.

Klub Chapecoense, iz brazilske države Santa Catarina koji je 2015. ušao u prvu brazilsku ligu, objavio je da neće davati službene izjave dok ne bude imao više informacija od kolumbijskih vlasti.

Zrakoplov u kojem je bilo 72 putnika i devet članova posade, srušio se u ponedjeljak navečer po mjesnom vremenu u Cerro Gordu, oko 30 kilometara prije zračne luke u Medellinu.

Uzroci nesreće zasad su nepoznati.

Elkin Ospina, gradonačelnik La Ceje, blizu La Uniona, kazao je da su spasilačke ekipe brzo stigle na mjesto nesreće, a da su tamošnje medicinske ustanove pripremljene za prihvat ozlijeđenih. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter