Nesreća u Zagrebu: Vozači ostaju u pritvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oba vozača koja su sudjelovala u tragičnoj prometnoj nesreći u zagrebačkoj Ulici Donje Svetice, Stjepan Brdarić i Igor Loborec, zadržani su u istražnom zatvoru, odlučila je sutkinja istrage Vera Polak Presečki.

Brdarić će iza rešetaka ostati dok ne budu ispitani svi svjedoci kako na njih ne bi utjecao u nastavku postupka, dok je Loborcu istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo im obojici stavlja na teret izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, pogibije 36-godišnjeg Darija Puljića i njegovog osmogodišnjeg sina Patrika kojeg je otac kobnog  utorka ujutro pratio do škole. Brdarić je, prema onome što je za sada utvrđeno neoprezno skretao, dok je Loborec prebrzo vozio, pa je izbjegavajući svojom Toyotom kamionet kojem je za upravljačem bio Brdarić, izgubio kontrolu i prešao na nogostup. Tamo je pokosio dvojicu pješaka - oca i sina.

Iako se do sada nagađalo kojom je brzinom Loborec vozio, u službenoj prijavi navedena je procjena vještaka prema kojoj se njegova Toyota kretala oko 80 kilometara na sat. U izbjegavanju naleta na kamion izgubio je nadzor nad upravljačem. Vozilo mu se zanijelo u lijevo, a zatim u desno, te udarilo u rubni kamen. Od siline tog udarca se i zarotiralo, porušilo stupiće i stražnjim krajem oborilo Darija i Patrika Puljića na nogostupu.

Mladi vozač je zbog toga što se dogodilo u izuzetno teško psihičkom stanju, a u prvi mah nije bio ni svjestan kakvu je tragediju prouzročio. Zato su njegov izlazak iz automobila neki svjedoci opisali kao pokušaj bijega, što zapravo nije bilo istina. Kazneni zakon za izazivanje prometne nesreće predviđa kaznu do pet godina zatvora. (A. RAIĆ-KNEŽEVIĆ, V. VESIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter