Nesreća u Zagrebu: Loborec fanatični ljubitelj brzine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon strašne tragedije na zagrebačkim Sveticama u kojoj su život izgubiti 8-godišnji Patrik Puljić i njegov 36-godišnji otac Dario na nogostupu pod naletom toyote 25-godišnjeg vozača Igora Loborca, zagrebačka policija uputila je javni apel građanima, potencijalnim očevicima, kako bi se rasvijetlile okolnosti stradavanja dječaka i oca koji je sinčića pratio do Osnovne škole Dragutina Kušlana. Policija poziva svjedoke nesreće da se sa svojim saznanjima jave na broj telefona 01/6333-410 ili 192.

Sustav videonadzora u gusto naseljenoj zoni u blizini škola, fakulteta, dječje poliklinike i privatnih tvrtki mogao bi pomoći policiji u istrazi koja je otežana i zbog nepreciznih i proturječnih izjava prolaznika zatečenih na mjestu nesreće u Ulici Donje Svetice. Loborec i vozač mini-kamiona Stjepan Brdarić koji se našao ispred Toyote navodno prepriječivši put 25-godišnjaku trebali su biti ispitani u tužiteljstvu.

Brdarićev udjel u nesreći pod velikim je upitnikom. Neupitno je da je Loborec Ulicom Donje Svetice u pravcu juga oko 8.30 sati u jutarnjoj špici vozio prebrzo, od 90 do 100 kilometara na sat, zbog čega je u pokušaju izbjegavanja vozila sletio na nogostup i ubio pješake. Pritom je pokosio devet metalnih stupića, prepreke koje s obzirom na izvedeno stanje ugradnje nisu ni mogle zaštititi pješake.

Igor Loborec, informatičar po struci, strastveni je ljubitelj brzine i jakih auta. Njegova obitelj ima uhodan obrt autolakirnice na Gornjem Bukovcu. To su znali i njegovi prijatelji koji su se s Loborcem dopisivali na internetskim društvenim mrežama. Zlokobna je koincidencija da se nesreća dogodila u utorak 4. prosinca, točno godinu dana nakon što je svojim prijateljima na Facebooku objavio svečanu vijest i fotografije da je kupio novu limuzinu s pulskim tablicama.

- Morat ćeš iznajmit' Grobnik da se provozaš - komentar je njegovog prijatelja M. V.-a na Fejsu čim se Loborec pohvalio novim limenim ljubimcem. Ponosni vlasnik ustvrdio je da je "140 kilometara na sat za ovaj auto skroz normalna brzina čim je malo ravnija cesta", sa zaključkom koji ga je na kraju demantirao.

- Samo treba nać' cestu bez velike gužve i policajaca - napisao je Loborec. (Vanja VESIĆ/NL)

Toyota s pulskim tablicama
Igor Loborec svoju je moćnu toyotu celicu u Zagreb dovezao iz Istre, odnosno kupio ju je u Istri. To se moglo pročitati na njegovom Facebook profilu na kojem su bile fotografije njegove, kako ju je on nazvao, ljepotice. A ljepotica je navodno kupljena od prvog vlasnika i na fotografijama je, očito odmah nakon što je dovezena u Zagreb, još uvijek imala pulske registracijske oznake. Zanimljivo je i to da danas poslijepodne Loborecov Facebook profil više nije bio dostupan. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter