Nesreća u Hrbokima: Radola se ne osjeća krivim

U sudaru je poginuo Robert Pavlić (M. ANGELINI)
U sudaru je poginuo Robert Pavlić (M. ANGELINI)

Na Općinskom sudu u Puli, pred vijećem sutkinje Tanje Skandel Monas, jučer je započelo suđenje 32-godišnjem Željku Radoli iz Hrboki kojeg državno odvjetništvo tereti da je držanjem konja bez nadzora prije dvije godine skrivio prometnu nesreću u kojoj je, sudarivši se s konjem u hondi accord, poginuo 26-godišnji Robert Pavlić iz mjesta Pavlići na Barbanštini. Odvjetništvo traži da se Radola proglasi krivim i osudi na jednu godinu zatvora.

Državno odvjetništvo optužilo je Radolu da 9. studenog 2011. oko 21.55 sati, kao vlasnik konja arapske pasmine imena Gazal Pasha, protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama nije poduzeo sve mjere da životinja s pašnjaka Palijon bez nadzora izađe na državnu cestu Marčana - Barban.

- Kako je tada cestom naišao Robert Pavlić osobnim vozilom Honda Accord krećući se u smjeru Barbana, došlo je do udara  prednjeg dijela vozila u životinju koja je prelazila cestu i izlijetanja vozila van kolnika te udara desnom bočnom stranom u stablo, pročitala je optužnicu zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Puli Kristina Sinčić Smoković.

Od tog je udara Pavlić zadobio višestruke teške ozljede, vozilo se zapalilo, a njegovo je tijelo u hondi izgorjelo.

Optuženi Radola je kazao da se ne osjeća krivim za nesreću, a njegov je branitelj pojasnio da obrana osporava sve dijelove optužnice osim da je Radola vlasnik konja. (M. KOŠTA)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter