Nesreća na A6: Istraga traje, Ivančić i kćer stabilno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrepčanka Bosiljka Mehinović (51) smrtno je stradala suvozačica u teškoj prometnoj nesreći što se jučer dogodila kod čvora Vrata na autocesti Rijeka-Zagreb. Njezin suprug Ibrahim (54), koji se nalazio za upravljačem Chevroleta Aveo i preživio siloviti sraz, u vrlo se teškom stanju nalazi u KBC-u na Sušaku. Hospitaliziran je u Jedinici intenzivnog liječenja, životno je ugrožen i prognoze su za sada neizvjesne. Kako neslužbeno saznajemo, u silovitom srazu s Audijem Q7 nesretnik je zadobio višestruke prijelome rebara, prsne kosti i kralježnice.

Istarski poduzetnik Mladen Ivančić (54) iz Pomera koji je s moćnim terencem naletio na Chevrolet teško je ozlijeđen, a prema neslužbenim saznanjima imao je moždano krvarenje i nagnječena su mu pluća. Ivančić je na Odjelu neurokirurgije KBC-a na Sušaku proveo samo jedan dan te je otpušten i premješten u Opću bolnicu u Puli. Njegova 12-godišnja kćerka, koja se u trenutku nesreće nalazila s njim u automobilu, prevezena je u Dječju bolnicu Kantrida. Djevojčica ima tešku ozljedu skočnog zgloba i još uvijek se nalazi u dječjoj bolnici gdje je uz nju stalno majka.

Teška prometna nesreća dogodila se oko 6.38 sati na autocesti između Delnica i Vrata, gledano iz smjera Zagreba prema Rijeci. Po okončanju očevida iz PU primorsko-goranske kratko nam je priopćeno da je do sada utvrđeno da je Ivančić upravljao Aaudijem Q7, pulskih oznaka te se kretao prema Rijeci. U jednom trenutku je, iz za sada nerazjašnjenih okolnosti, udario u vozilo Chevrolet Aveo, zagrebačkih znaka, kojim je ispred Audija, u istoj prometnoj traci, upravljao Mehinović. Udarac je bio toliko silovit da su oba vozila izletjela van desne strane kolnika, a dijelovi uništenih automobila letjeli su desecima metara daleko. Audi je čak ostao bez motora koji je završio desetak metara dalje, gotovo na drugoj strani autoceste.

Suvozačica iz Avea preminula je na mjestu događaja dok su preživjeli vozači i djevojčica žurno prevezeni u Rijeku. Okolnosti u kojima se zbila tragedija intenzivno se rasvjetljavaju, a kako nam je priopćila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Rijeci Barbara Sandalj, kao dežurna odvjetnica izašla je na mjesto nesreće i izdala potrebne naloge.

Na policiji je da do kraja rasvijetli uzroke nesreće nakon čega će predmet biti proslijeđen u rad nadležnom državnom odvjetništvu, a to je Općinsko državno odvjetništvu u Crikvenici. Kontaktirali smo i njih, a zamjenica crikveničkog Općinskog državnog odvjetnika Aleksandra Sabol priopćila nam je da su do sada primili samo naloge za očevid.

-Do sada je poduzeto sve što je trebalo biti poduzeto. Riječki ŽDO je izdao sve potrebne naloge, a policija još treba obaviti izvide, mora prikupiti svu liječničku dokumentaciju, treba izraditi skicu mjesta, fotoelaborat, razgovarati s preživjelima. Predmet tek treba kompletirati i tada će biti dostavljen odvjetništvu na postupanje. To se ne može učiniti u jedan dan, a s obzirom da predmet još nije do kraja gotov, zasad od policije nismo primili nikakvu kaznenu prijavu, izjavila je Sabol.

Poduzetnik Mladen Ivančić istarskoj je javnosti najpoznatiji iz vremena kada je bio direktor pulske Tržnice (od 1996. do 2002.) te predsjednik NK "Istra" premda u njegovom kurikulumu stoji da je bio čelni čovjek i/li član uprava u više tvrtki. Ivančić osnovao prvi zatvoreni investicijski fond u Hrvatskoj, Terra Firma. (Šarlota BRNČIĆ, Marica KOŠTA; snimio Sergej DRESCHLER)


Podijeli: Facebook Twiter