Nesreća na A1: privedene četiri osobe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu se doznaje da su u vezi s teškom prometnom nesrećom na nadvožnjaku Krpanima na autocesti A1 30. studenoga uhićene četiri osobe, sve četiri iz tvrtke HAC održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) te da je kriminalistička obrada u tijeku.

Od glasnogovornice ličko-senjske Policijske uprave Maje Brozičević doznaje se da su dvojica zaposlenici Tehničke jedinice Sv. Rok, a dvojica iz HAC ONC-a sjedišta u Zagrebu.

Glasnogovornica Brozičević potvrdila je da je u Kliničkome bolničkom centru u Zagrebu na Rebru u subotu umro muškarac (1961.) iz Splita, sudionik prometne nesreće na nadvožnjaku Krpanima. Kako je rekla, medicinska struka i istražitelji trebaju utvrditi je li njegova smrt izravna posljedica nesreće pa će se tek tada znati je li se broj poginulih povećao na četiri osobe.

Po izjavi županijske državne odvjetnice Gordane Križanić, četvorica danas uhićenih koji su na obradi u ličko- senjskoj Policijskoj upravi sutra će uz kaznene prijave biti dovedeni na ispitivanje u prostorije ŽDO-a stalne službe u Gospiću, gdje će ih osobno ispitati Gordana Križanić.

Hinin izvor, jedan od članova stručnog povjerenstva HAC-a koje je vodilo internu istragu o nesreći, a koji je htio ostati anoniman, potvrdio je da su uhićena dvojica voditelja iz sektora za održavanje HAC-ONC-a, jedan za tehničke poslove, drugi za elektroodržavanje, zatim voditelj smjera Sv. Rok kao koordinator te jedan od dvojice tog jutra dežurnih ophodara. Hinin izvor također je rekao kako nije točno da stručno povjerenstvo nije utvrdilo odgovornost u HAC-ONC-u, kako je to pisao dio medija, nego je u njihovu izvješću koje je obuhvatilo sve službe jasno pisalo da nije riječ o propustu sustava, nego o "pojedinačnom operativnom propustu", što današnja uhićenja i potvrđuju.

Po operativnom programu radova održavanja auteceste u zimskom razdoblju 2013./2014. ophodari su navedeni kao vodeće osobe odgovorne i za nadzor i rad zimske službe.

Hrvatske autoceste - Održavanje i naplata cestarine potvrdile su u popodnevnom priopćenju da su uhićena njihova četiri djelatnika koja su odvedena pritvorskom nadzorniku ličko-senjske Policijske uprave. Privedeni su pomoćnik direktora za tehničke poslove, voditelj tehničke jedinice, šef odjela za elektro i strojarsko održavanje te ophodar, navodi se u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter