Nesreća autobusa: Poginuo mladić s riječkog područja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski autobus sa 76 putnika sletio je s ceste kod Bologne, a prema izvještajima talijanskih medija, jedan putnik, M. G. (27)  je poginuo. Iako talijanski mediji izvještavaju da je poginuli iz Zagreba, kako neslužbemo doznajemo, riječ je o mladiću s riječkog područja. Ukupno je ozlijeđeno 14 osoba, a među njima dvije teško, te se liječnici bore za njihov život.

Autobus je krenuo jučer iz Zagreba u Rim, a nesreća se dogodila oko 3 sata ujutro.

Nesreća vozila turističke agencije Alga Travel iz Zagreba dogodila se na autocesti Bologna - Ferrara. 

Hrvatski generalni konzulat u Milanu kontaktirao je prometnu policiju grada Bologne koja je potvrdila da se dogodila teška prometna nesreća, da su ekipe talijanske policije, vatrogasaca i hitne pomoći došle na mjesto nesreće te da su svi putnici prevezeni u bolnice u Bologni, Ferrari i Imoli.

Djelatnica konzulata pomaže osobama koje su puštene iz bolnice i obavlja razgovore s liječnicima koji prate stanje ozlijeđenih.

Konzulat je u stalnom kontaktu s prometnom policijom u Bologni koja priprema službeno policijsko izvješće, kao i s bolnicom u Bologni gdje se nalaze dvije osobe s teškim ozljedama. Čeka se izvješće bolnice o identitetu osoba te o njihovom stanju.

Prema neslužbenim informacijama policije, autobus je iz nepoznatih razloga skrenuo s puta i prevrnuo se na livadi pored ceste.

Kontaktiran je i direktor putničke agencije Alga Travel koji je na putu prema Bologni s dva autobusa kojima će se putnici kojima nije potrebno bolničko liječenje vratiti u Hrvatsku.

Direktor agencije Alga Tomislav Mijić, rekao je da će učiniti sve da se pomogne putnicima.

"Jedan mladić je nažalost poginuo, a 70-ak će ih se vratiti natrag autobusima koji idu po njih. Svi putnici su pregledani, a nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti", kazao je Mijić dodavši da je agencija u kontaktu s hrvatskim konzulatom u Milanu.

"Svi su putnici bili osigurani i mi ćemo napraviti sve što je moguće da im pomognemo. To je grozna tragedija", izjavio je.

On je kazao kako se radi o autobusu marke Setra, najnovijem takvom autobusu iz Hrvatske, te da još nije poznat uzrok njegova prevrtanja.

"Najbolji takav autobus u Hrvatskoj se prevrnuo, ne znamo iz kojih razloga, ne znamo radi li se o tehničkom kvaru", rekao je Mijić.

Jedna je osoba poginula, dvije su teško ranjene a više desetaka lakše ozlijeđeno u nesreći hrvatskog autobusa u subotu oko tri ujutro kod talijenske Ferrare. Autobus je putovao iz Zagreba u Rim. (Hina/NL)


Podijeli: Facebook Twiter