Nešpulin veliki koncert

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nagradivana i sve popularnija mješovita vokalna skupina Nešpula KUD-a Matko Brajša Rašan iz Pule, održat ce u srijedu u 19.30 sati veliki koncert u koncertnoj dvorani "Tone Peruško" pulskog Sveucilišta Jurja Dobrile. Tom prilikom Nešpula ce se predstaviti šarolikim repertoarom - od gospela preko srednjovjekovnih skladbi pa sve do popularne glazbe.

Važno je istaknuti da ce Nešpula na svom velikom koncertu, izmedu ostalog, izvesti i pjesme poznatog hrvatskog kompozitora ?ele Jusica s kojima ce se predstaviti na Glazbenoj tribini u njegovu cast u subotu, 7. studenog u INK-u. Zanimljivo je da je pjesme za Nešpulu, osim umjetnicke voditeljice skupine Tatjane Merkl, prilagodio i sam ?elo Jusic.

Podsjetimo da je ova mlada vokalna skupina u samo tri godine postojanja postigla veliki uspjeh. Godine 2007. osvojila je prvo mjesto na zborskom natjecanju u Pragu, te 2008. godine drugo mjesto u Becu. U svibnju ove godine, Nešpula je posjetila Bugarsku gdje je sudjelovala na prestižnom zborskom festivalu. Za sudjelovanje na tom festivalu, skupina je bila izabrana putem preslušavanja snimaka kao jedan od 13 sudionika iz cijeloga svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter