Nešpuli zlato, Sokolu dva srebra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 10. natjecanju pjevackih zborova Zagreb 2010., koje je za vikend održano u dvorani Vatroslav Lisinski, mješoviti pjevacki zbor GD-a Sokol iz Buzeta, izvedbom Zlaticeve "Napitnice" i "Duhovni stih" te "Makedonske humoreske" Todora Skalovskog, s 85 bodova osvojio je drugo mjesto i srebrnu plaketu u B1 kategoriji (mješoviti pjevacki zborovi bez obavezne skladbe).

Muška klapa Pinguentum je u F kategoriji (folklorni vokalni ansambli) takoder osvojila srebrnu plaketu s 86,3 boda. Klapa se predstavila istarskom narodnom "Bilo vavek veselo" u obradi Ivana Matetica Ronjgova, dalmatinskom narodnom "Znaš neviro" u obradi Ante Radosa te Tambacinom "Rod Delmatski išce glase" na tekst Ljube Stipišica.

U F kategoriji je zlatnu plaketu osvojila mješovita vokalna skupina Nešpula KUD-a Matko Brajša Rašan iz Pule. Buzetski zbor, klapa Pinguentum i Nešpula bili su jedini predstavnici Istarske županije.

U B kategoriji su uz buzetske sokolaše nastupili i renomirani zborovi: društveni zbor Hrvatskog glazbenog zavoda iz Zagreba, hrvatsko pjevacko društvo Rodoljub iz Virovitice, mješoviti pjevacki zbor HORKUD-a Golub iz Bjelovara, mješoviti pjevacki zbor Ivan Kukuljevic Sakcinski iz Zagreba, mješoviti pjevacki zbor Jeka Primorja iz Rijeke, mješoviti pjevacki zbor Lira iz Zagreba, mješoviti pjevacki zbor Podravka iz Koprivnice, muški vokalni ansambl SKUD-a Ivan Goran Kovacic iz Zagreba, renesansni ansambl Laudate iz Zagreba, vokalni ansambl Vatroslav Lisinski - Canticum iz Zagreba te zbor klasicne gimnazije Lalagai iz Zagreba.

U F kategoriji uz Pinguentum i Nešpulu sudjelovali su i folklorni ansambl SKUD-a Ivan Goran Kovacic iz Zagreba, glazbeni ansambl Trešnjevka iz Zagreba, klapa Cakulone iz Zagreba, klapa Sagena iz Zagreba, Kulturno-prosvjetno društvo Sveta Klara iz Zagreba, mješoviti zbor HSPD-a Podgorac iz Zagreba, Prvi Komin Snježanin iz Zagreba, ženska vokalna skupina Druge iz Osijeka i ženski vokalni sastav Jane iz Velike Gorice.


Podijeli: Facebook Twiter