Nešpula se pozlatila u Bratislavi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularna mješovita vokalna skupina „Nešpula" KUD-a Matko Brajša Rašan iz Pule potkraj ovoga tjedna predstavljala je Hrvatsku na VI. medunarodnom natjecanju pjevackih zborova „Slovakia Cantat 2012" u Bratislavi te osvojila dvije nagrade - srebro u kategoriji komornih zborova od 8 do 22 pjevaca i zlato u folklornoj kategoriji.

Premda je „Nešpula" bila najmanja vokalna skupina na natjecanju, zahtjevnim i šarolikim repertoarom te prije svega nadahnutom i strastvenom izvedbom, uspjela je nadmašiti i mnogo vece zborove.

Nešpula je u samo šest godina djelovanja osvojila cak tri zlata i dva srebra, te ostvarila mnogobrojne nastupe i suradnje što potvrduje njihovu kvalitetu i uigranost.

U postavi koja je s iznimnim uspjehom predstavljala Hrvatsku u Bratislavi bili su Doris Mejak, Tea Mužic i Dijana Rogulja Deltin u sopranima, Matea Kolarek, Martina Šverko i Irena Vladisavljevic u altovima, Filip Domagoj Pacic i Sandro Lucic u basovima, te tenorine Višnja Pilepic i Tatjana Merkl - koja je ujedno i umjetnicka voditeljica „Nešpule".

Domaca publika cut ce mali dio repertoara iz Bratislave 5. svibnja, kad u pulskoj Katedrali nastupa "Nešpula", gdje ce održati koncert zajedno sa zborom „Matko Brajša Rašan" iz Pule zajedno s gostima - mješovitim pjevackim zborom „The Örjan Choir" iz Švedske.


Podijeli: Facebook Twiter