Nešpula oduševila publiku i žiri u Malagi

Nešpula ovjenčana priznanjima u Malagi
Nešpula ovjenčana priznanjima u Malagi

Mješovita vokalna skupina Nešpula KUD-a Matko Brajša Rašan iz Pule predstavljala je Hrvatsku na prestižnom svjetskom pjevačkom natjecanju Interkultur festivala "Canta En Primavera" u španjolskoj Malagi gdje je u dvije kategorije osvojila prestižno drugo mjesto s dva srebra.

Iako jedna od najmanjih skupina na natjecanju u gradu koji je poznat i kao rodno mjesto Pabla Picassa, Nešpula je pomela konkurenciju iz Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske, Latvije, Švedske, Venezuele i drugih zemalja. Emotivne, energične izvedbe izazvale su ovacije publike, a izvedbe hrvatskih skladbi kao što su klapska "Rusulica" i "Naranča" Putokaza svrstane su među najbolje na natjecanju.

Neosporiv pjevački talent nagradili su i organizatori koji su odabrali Nešpulu da pjeva na zatvaranju natjecanja. Osim dva osvojena srebra, Nešpula je primila i posebno priznanje za treće sudjelovanje na natjecanjima Interkultur festivala. Postava Nešpule koja je osvojila Malagu: Doris Mejak, Ornella Oršulić, Monika Ritoša i Martina Fabris u sopranima, Matea Kolarek, Ana Lučić i Martina Šverko u altima, Denis Blažun, Domagoj Binder i Sandro Lučić u basovima te Klaudija Racan, Iva Gobin i Tatjana Merkl, koja je ujedno i umjetnička voditeljica Nešpule, u tenorima.

Pjevačku uigranost Nešpule, prepoznala je i Irska koja ih je pozvala na veliko pjevačko natjecanje iduće godine u Corku. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter