"Nesanica" u Veneciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Instalacija «Nesanica» pazinske umjetnice Davorke Tumpic (28) izabrana je izmedu gotovo šest tisuca prijavljenih slika, skulptura i fotografija iz cijelog svijeta u uži izbor od 180 finalista ciji su radovi prošlog vikenda izloženi na venecijanskom medunarodnom umjetnickom natjecaju «Premio Internazionale Arte Laguna 2009.».

Studentica cetvrte godine rijecke Akademije primijenjenih umjetnosti jedina je izabrana hrvatska predstavnica u kategoriji skulptura cetvrte medunarodne izložbe. «Nesanica» se sastoji od cetiri otiska siluete autoricina tijela na bijeloj plahti i jastucnici prilikom sna u koju je nebrojeno mnogo puta upisana recenica «crtaj precizno tušem i perom». Uz nju je iz Hrvatske nastupila samo zagrebacka akademska slikarica Jasika Vuco Cešnovar u kategoriji slikarstva s radom «Bijela ljubicica».

Nagradu za najbolju skulpturu dobila je Olga Schigal iz ruskog Išimbaja za skulpturu «Crveni trg», za najbolju fotografiju pod nazivom «Fabbricate» Dean West iz australskog Gunnedaha, a za sliku «Danza mesta bambola traumatica» Sergio Padovani iz talijanske Modene. Umjetnicki su eksponati do 27. ožujka izloženi u venecijanskom Arsenala u kojem se inace održava najveca svjetska izložba suvremene umjetnosti Venecijanski bijenale.


Podijeli: Facebook Twiter