Neriješen rezultat s elementima pobjede

(D. GRZELJ/ HINA)
(D. GRZELJ/ HINA)

Četiri tisuće dvjesto dvadeset i šest dana prošlo je otkako je Istra 1961, tada pod imenom Pula 1856, prvi put neporažena napustila Maksimir poslije prvenstvenog ogleda s Dinamom. Nikada prije to nije pošlo za nogom ni drugom pulskom prvoligašu,bodnosno ''staroj'' Istri koja je u Prvoj HNL nastupala 1990-ih godina. Ukupno, gledajući oba kluba, do prekjučer je tih 0:0 iz 2005. bio jedini pulski bod u 22 zagrebačke utakmice! Taj podatak osnovni je pokazatelj koliku težinu nosi remi (1:1) koji su ''zeleno-žuti'' izborili u petak uvečer u prvom ogledu 16. kola Max TV Prve lige. 

Dodatan značaj ostvarenom rezultatu daju i okolnosti u kojima je postignut. Nepostojeći kazneni udarac za Dinamo, ali i još niz blažih sudačkih previda u korist domaćina, jasan su pokazatelj da se arbitar Frković iz Gospića nije libio asistirati ''modrima'' da izbjegnu novi posrtaj i prodube krizu igre i rezultata. Činjenica da ni ''poguranac'' nije bio dovoljan apsolutno jača dojam Dinamove jalovosti i upitnosti nastavka dominacije u domaćem prvenstvu. Posljednji put Dinamo nije bio prvak prije jedanaest godina, baš te sezone kad su Puljani jedini put neporaženi napustili Maksimir. Jedini put - do prekjučer. 

Pobornici zakona brojeva lakonski će konstatirati da se i remi Istre na Maksimiru kad-tad morao dogoditi. Međutim, svaki rezultat  je, kao i uvijek, plod određenih okolnosti. S obzirom da su Puljani na razne načine običavali gubiti ovakve utakmice i kad domaćin nije briljirao, logično je da se uz slab i opterećen Dinamo morala poklopiti i kvalitetna partija Istre 1961. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter