Neredi na Maksimiru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom poluvremenu derbija izmedu Dinama i Hajduka poceli su neredi na tribinama kakvi vec dugo nisu videni u Hrvatskoj. Inicijatori su bili navijaci s istoka.

Oko 30. minute zapaljena je baklja na istoku koja je spuštena izmedu stolica, pa redari nisu vidjeli koga izvesti sa stadiona. Nakon što su se redari povukli, ponovno je upaljena još jedna baklja.

Nakon sitnih nepodopština krenulo je manje naguravanje navijaca i redara, ali nakon pola minute redari su odluci otici na svoje mjesto. Medutim pet minuta kasnije vratili su se s policijom koja je privela nekoga od stotinjak navijaca u jednoj skupini.

Više nije bilo naguravanja, no kad su policajci krenuli na izlazne stepenice navijacka gomila se sjatila iznad njih, sad su navijaci bili u boljem položaju. Nije bilo pretjeranog nasilja, ali je bilo itekako napeto. To je bila šibica koja je plamen nasilja proširila i na sjevernu tribinu.

Tamo su policijske snage vec bila rasporedene i BBB-i su krenuli u napad. Letjele su baklje i stolice, a ni policija nije ostala dužna. Do pocetka drugog poluvremena situacija se normalizirala i utakmica je nastavljena.


Podijeli: Facebook Twiter