Nered u Puli: Skuteri u pješačkoj zoni, auti na rivi

Motociklisti se guraju među pješake (arhiva/N. L.)
Motociklisti se guraju među pješake (arhiva/N. L.)

Sredinom lipnja služba pulskih prometnih redara odaslala je upozorenje vlasnicima mopeda da neće tolerirati parkiranje skutera ispod stabala na Korzu.

Napomenuli su da je dozvoljeno parkiranje mopeda na rubu Portarate i stoga su krenuli kažnjavati vozače skutera koji su svoje motore parkirali na Korzu. No, malo tko je očekivao da će pojedini neodgovorni vozači mopeda učiniti još goru stvar - vozikati se Ulicom Sergijevaca i Forumom, i to ne samo u večernjim, nego i u jutarnjim satima.

- Ulovili smo u nekoliko navrata u Ulici Sergijevaca i na Forumu mopede, to je užas kako uopće tuda prometuju. Pokušavamo spriječiti takve radnje, pišemo upozorenja, ali na žalost mi smo zaduženi za promet u mirovanju. No, definitivno ćemo stati na kraj tome jer će skupa s prometnim redarima u ophodnju, u dogovoru s policijom, ići i prometni policajac.

Problem s nepropisnim parkiranjem mopeda javlja se na Giardinima, kod Bountyja, na tržnici. Konstantno upozoravamo vozače da ne čine prekršaje, ali za neke je to sve uzalud, kaže Vladimir Brmbolić, voditelj službe pulskih prometnih redara.

Osim motorista koji voze užim centrom grada, veliki problem u gradu je i nepropisno parkiranje na rivi. I dok Puljani gotovo svakodnevno muku muče u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom, na rivi svoja vozila uglavnom ostavljaju stranci. Valja istaknuti da je na cijelom obalnom dijelu od zgrade Lučke kapetanije do Uljanika zabranjeno parkiranje. O tome svjedoče i istaknuti prometni znakovi, ali očito je to nedovoljno.

- Svakodnevno smo na rivi. Učestalo kažnjavamo nepropisno parkiranje, ispisujemo kazne jer za podizanje i premještanje vozila nemamo osnova. Stoga smo predložili da se na rivi postave ili nekakve prepreke ili proglasi pješačka zona pa će tada pauk moći intervenirati i premještati nepropisno parkirana vozila, govori Brmbolić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter