Nepropisno pretjecanje: Vettel ostaje bez naslova?!

(Foto Reuters)
(Foto Reuters)

Njemački pilot Formule 1 Sebastian Vettel postao je protekle nedjelje najmlađi trostruki pobjednik Svjetskog prvenstva, no njegov ovogodišnji trijumf u SP-u postao je dvojben.

Nekoliko videosnimki pojavilo se na Youtubeu nakon utrke na kojima se jasno vidi da je Red Bullov vozač pretjecao bolid Tora Rossa unatoč žutoj zastavi, zbog čega je, ako ne u tijeku utrke, onda nakon iste trebao biti kažnjen.

Na videu se vidi da je Vettel prošao pored žute zastave, što znači da je od tog trenutka njegov bolid pod uvjetima žute zastave (nema pretjecanja). Nedugo nakon toga ispred njega se upalilo zeleno svjetlo koje označava kraj uvjeta vožnje pod žutom zastavom, međutim Vettel je trebao proći pored svjetla prije nego krene u pretjecanje.

Nijemac je to učinio nekoliko desetaka metara ranije, čime je, strogo gledano, prekršio pravila, te je trebao biti kažnjen.

Kada bi ga organizatori naknadno kaznili s 20 sekundi, Vettel bi u konačnici zauzeo osmo mjesto, koje mu ne bi bilo dovoljno za naslov prvaka! Španjolac Fernando Alonso u Ferrariju bi tada osvojio svoj treći naslov prvaka! (T.S/D.S./tportal.hr)

 


Podijeli: Facebook Twiter