(Ne)propisno parkiranje u Koparskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog kazni za nepropisno parkiranje koje je policija podijelila vozilima zaustavljenim na necemu što nije ni cesta ni parkiralište našoj se redakciji javila ogorcena citateljica koja proziva Grad Pulu, jer smatra da ispašta zbog njihova propusta.

"Do prije godinu dana prolaz koji povezuje Valtursku, kod Zlaticevog trga, i Koparsku ulicu, kod broja 10, bio je tek makadamski put. Sada je napola asfaltiran i trebao bi biti parkiralište ili slijepa ulica, pa obicavamo ondje ostavljati automobile. Zbog radova trenutno nije moguce uci sa strane Valturske, nego samo Koparske ulice, gdje sam ostavila vozilo.

Buduci da to nije izlaz na cestu - jer nogostup u tom dijelu nema spušten rubnik niti je igdje u krugu od stotinjak metara znak zabrane parkiranja ili zaustavljanja - nije mi jasno kako sam mogla dobiti kaznu", pocela je pricu citateljica, koja je objasnila da je policija došla na poziv susjeda.

On je tog dana navodno zvao Hitnu pomoc, koja nije mogla doci do kuce te se za pomoc obratio pauku i policiji. Na srecu, policajci su udaljili pauka, a dvama od šest parkiranih vozila ostavili "posjetnicu" u obliku uplatnice od 300 kuna.

- Ako je to prometnica, zašto nisu dali kazne i ostalim automobilima, a ako je to parkiralište, zašto smo ih mi dobili? Uz to, kad smo prilikom asfaltiranja dijela parkirališta/prolaza zatražili da nam naprave spušteni rubnik, receno nam je da to nije moguce jer posrijedi nije izlaz na cestu. S druge strane, zar nisu u prekršaju i nadležni koji nisu osigurali prolaz stanarima sa strane Valturske ulice, gdje su u tijeku radovi, pita citateljica.

S obzirom na to da je na karti Pule navedeni prolaz ucrtan kao bezimena slijepa ulica koja nema izlaz na Koparsku, dok u stvarnosti više nalikuje duguljastom dvorištu s parkiralištem na kraju, pitali smo procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata što je tocno ta površina.

Medutim, bez provjere, odgovorio nam je: "Ako su policajci postupili na nacin na koji jesu, znaci da se radi o prometnoj površini".

Zašto je policija ostavila kazne vozilima parkiranim na necemu što nije ni izlaz na prometnicu, ni nogostup, ni prometnica, pitali smo nacelnika OKC-a Marka Petkovica.

"Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, vozac ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo ispred kolnog ulaza u zgradu, sklonište, dvorište ili garažu. tvrdeno je da je vaša citateljica nepropisno parkirala vozilo na prilaznom kolniku Koparske ulice br. 10 ispred kolnog ulaza u dvorište i garažu, tako da je njeno parkirano vozilo onemogucavalo pristup drugom vozilu u dvorište i garažu", piše u njegovu dopisu.


Podijeli: Facebook Twiter