Neprimjereno navijanje prekida utakmicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedino bez plastičnih boca, kišobrana, alkoholnih pića, ruksaka i torbi, pirotehnike te transparenata neprimjerenog sadržaja moći će se već od 15 sati u petak ući na stadion u Maksimiru, najavljeno je to jučer u Ravnateljstvu policije koje je za osiguranje nogometnog susreta Hrvatske i Srbije osiguralo 700.000 kuna te dostatan broj policijskih službenika.

- Građanima savjetujemo da čim više koriste javni prijevoz za dolazak do stadiona, kao i na Trg bana Jelačića gdje će biti organizirano javno gledanje utakmice. Policija će okupljanja navijača snimati, rekao je Goran Burušić, načelnik Policijske uprave zagrebačke, najavljujući kako će pojačano provjeravati i ulaznice jer ih je već otkriveno stotinjak krivotvorenih.

- Izbornik hrvatske reprezentacije rekao je da spremno dočekuje Srbiju, a ja mogu reći da hrvatska policija spremno očekuje ovo osiguranje, naglasio je Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije. Naime uoči utakmice održani su sastanci s Hrvatskim nogometnim savezom kao i sa srbijanskom policijom.

- Stižu i četvorica policijskih službenika iz Srbije, tzv. spottera, koji će nam pomoći u identifikaciji navijača. Mi smo već izdali zabrane za 102 osobe koje su se ranije ogriješile o Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Nećemo odstupiti od prava da im uskratimo ulazak na stadion, odlučan je bio Borovec.

Na pitanje o mogućim sukobima navijača Borovec je rekao da se ne očekuje masovniji dolazak navijača iz Srbije, pa tako ni neredi, no zato je policija spremna za eventualne obračune domaćih navijačkih skupina.

- Ukoliko bude neprimjerenog navijanja ne isključujemo mogućnost prekida utakmice, uzvratio je Borovec na izravno pitanje kako će policija reagirati na eventualne povike "Ubij Srbina!". (A. R. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter