Nepregledne kolone izbjeglica ulaze preko Bapske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velik broj migranata i izbjeglica od noćas u Hrvatsku iz Srbije ulazi preko Bapske, malog srijemskog mjesta na području Iloka, potvrdila je policija.

Preko kopnene granice na tom području ulaze "nepregledne kolone izbjeglica" koje policija preusmjerava prema Iloku. Njihov broj je iznimno velik te je blokiran promet na tamošnjim prometnicama. 

Velik dio njih kreće se državnom cestom od Bapske prema Opatovcu. Dio migranata i izbjeglica policija pokušava odmah u Bapskoj autobusima prevesti do prihvatnog centra u Opatovcu. 

Tijekom noći preko područja Bapske u Hrvatsku ih ušlo oko 2,5 tisuće migranata i izbjeglica koje se još uvijek smješta u prihvatni centar u Opatovcu, kapaciteta oko četiri tisuće osoba.

Migranti i izbjeglice koje su iz Srbije u Hrvatsku ušle preko Bapske nitko nije očekivao jer je to područje brdovito, pa nemaju pregled kretanja kao kada u Hrvatsku ulaze preko Tovarnika koji je u ravnici. Iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun potvrdio je kako su do sada, upravo zbog loše konfiguracije terena, migranti izbjegavali ulaziti u Hrvatsku preko iločkog područja i tamošnje kopnene granice sa Srbijom. Do sada je naime u Hrvatsku preko iločkog područja ušlo tek 46 izbjeglica ali su se očito trendovi promijenili, rekao je ranije jutros iločki gradonačelnik.

Velik broj migranata u Hrvatsku ulazi i dalje i preko Tovarnika. U 11 sati je prema Opatovcu otišlo osam autobusa punih izbjeglica koje su ušle preko Tovarnika.

U Hrvatsku je do ponedjeljka u 12 sati ušlo oko 29.910 migranata, posljednji su, jučer objavljeni podaci MUP-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter