Nepredvidljivi jazz u sparnoj noci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ima bendova koji radi reklame kažu za sebe da su nepredvidljivi, da se nikad ne zna što se s njima može dogoditi, ali za Chris Jarrett's Four Free koji su u cetvrtak nastupili u pulskom Domu hrvatskih branitelja u sklopu Jazzbine to zbilja vrijedi.

Povremeno zvuce smiješno, katkad ozbiljno, cak i mracno, a znaju otici i u psihodeliju, ali vecim dijelom koncerta oni se samo dobro zabavljaju i šale. Službeni dio nastupa završili su nježnom "The Simmer", skladbom gotovo pop ugodaja, vjerojatno najljepšom kompozicijom na koncertu koja je zadnja i na njihovom prvom i za sada jedinom albumu "Wax Cabinet", objavljenom prošle godine.

Nakon takve izvedbe publika je bila dovoljno raspoložena da ih pozove na bis te su izveli jednu dramaticnu kompoziciju prijeteceg tona koja se u prijevodu zove, nikad ne biste pogodili, "U potrazi za kobasicama", odnosno u originalu "Searching For Saussages".

Dakle, cijela ta dramatika i napetost u skladbi inspirirana je time da su clanovi benda bili gladni i spremali se za rucak, a da stvar bude zanimljivija, kompozicija je prilicno friška, nastala je prije desetak dana.

"Searching For Saussages" bila je jedna od dvije nove pjesme koje su preksinoc izveli na svom prvom nastupu u Hrvatskoj dok su ostatak repertoara popunili iskljucivo materijalom s "Wax Cabinet".

Nismo sigurni da je unutrašnjost Doma branitelja dobar izbor za koncerte usred ljeta, unatoc tome što je vlaga i vrucina bila takva da ni vani ne bi bilo puno ugodnije. Doduše, ovako se možda postigla intimna atmosfera i bolji kontakt izmedu publike i izvodaca koji bi se na otvorenom izgubio.


Podijeli: Facebook Twiter