Nepoznat iznos naknade za štrajkaše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Direktori Herculanee i Pulaprometa Igor Stari i Igor Škatar vec su ranije jasno rekli da radnicima koji su bili u štrajku nece platiti te dane, dok ce pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe, koji su i u vrijeme štrajka uredno odradivali svoje poslove, biti sve placeno. Drugim rijecima, poslodavac ce za štrajkaše podmiriti samo uobicajena izdvajanja iz placa, dok ce teret isplate dnevnice pasti na pleca sindikata.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic nije želio precizirati koliko iznose naknade koje ce taj sindikat isplatiti radnicima koji su protekli tjedan proveli u štrajku. Rekao je da ce sindikat u cijelosti podmiriti troškove te da o iznosima ne želi govoriti jer oni nece biti na teret poreznih obveznika, a sindikat, dodao je, te podatke nije dužan otkrivati.

Bulic je rekao da žuri na sud i da ne može govoriti o detaljima pa nam stoga nije odgovorio hoce li naknade, osim radnicima Herculanee, biti isplacene i vatrogascima i djelatnicima Pulaprometa. Županijski povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Slobodan Kapor rekao je da taj sindikat ima clanove u Herculanei i da ce tek nakon analize placa, koje sjedaju 15. sijecnja, moci precizirati koliko ce iznositi pojedinacna naknada radnicima.

Naglasio je da je jedan od prijedloga bio da se naknada isplati samo pometacima buduci da zbog snijega vozaci kamiona ionako ne bi mogli izaci na teren, no to još moraju razmotriti s Upravom Herculanee. Ispada da sindikalni povjerenik nema nikakvu projekciju o placama clanstva, a tome u prilog ide i cinjenica da ce se o naknadama govoriti tek kad radnici dobiju placu za prošli mjesec, odnosno nakon analize.


Podijeli: Facebook Twiter