Nepovoljno vrijeme za volontiranje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ovo vrijeme kada na desetke ljudi svakodnevno ostaje bez posla volontiranje se cini kao puka utopija, a mnogi ce reci da vec ionako volontiraju na svojim radnim mjestima. No, u cast onih oko pet posto volontera u Hrvatskoj koji su na razlicitim aktivnostima angažirani a da za to ne primaju materijalnu nagradu, Medunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca.

U povodu toga dana Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i županijski Obiteljski centar organiziraju info-dane pod nazivom "Danas volontiram", najavile su na konferenciji za novinare u cetvrtak upraviteljica Zaklade Kristina Bulešic Stanojevic, ravnateljica Centra Ines Puhar i gradska procelnica za socijalnu skrb i zdravstvo Silvija Hrelja.

- Obilježavanjem ovog dana želimo pokazati koliko je važno i vrijedno volontiranje i koliko se kroz aktivnosti volontiranja doprinosi razvoju lokalne zajednice, ali i one nacionalne te medunarodne, kazala je Bulešic Stanojevic.

Tako je danas u prostorijama Mjesnog odbora Nova Veruda (Vidikovac 7) u 12.30 sati poceo okrugli stol s predstavnicima raznih institucija i udruga na temu "Volontiranje mladih - iskustvo u primjeni zakona" na kojem ce se obraditi pitanja kao što su zakonski okvir, ukljucivanje i volontiranje mladih u programima neprofitnih organizacija, mogucnosti ukljucivanja mladih u medunarodne organizacije. U petak ce se, pak, na štandu na tržnici od 10 do 12 sati dijeliti promotivni materijali o volontiranju.

- Volontiranje je osobni angažman koji covjeka ispunjava na više nacina. Ne radi se o materijalnoj nagradi pa je stoga sada nepovoljno vrijeme za volontiranje s obzirom na to da svi trce za poslom jer se moraju brinuti o preživljavanju, zakljucuje Bulešic Stanojevic te dodaje da covjek, ipak, pomažuci drugom dobiva energiju i snagu koja ga duhovno obogacuje.


Podijeli: Facebook Twiter