Nepopravljivi prekršitelj posijao smrt

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

To je bilo strašno, dolazili su Hitnom pomoci, svi su bili polomljeni skroz, lijecnici nisu znali što bi kad su vidjeli rendgenske snimke slomljene noge ozlijedene djevojke, toliko je bilo loše. Oko 2 sata mladic koji je bio u najtežem stanju preminuo je, a cekaonica je bila puna šokirane i uplakane rodbine, ispricao nam je ocevidac koji se zatekao u splitskoj bolnici nešto poslije ponoci.

Posljedica je to strašnog sudara dvaju automobila u Kaštelima, a iako se još uvijek ne zna tko je kriv (policija moli sve ocevice da se jave najbližoj postaji), oba vozaca vec su poznata policiji.

Do tragedije je došlo nekoliko minuta prije ponoci. Ivan Gudelj (28) vozio je fiat bravo u Kaštel Sucurcu te se sasporedne ceste ukljucio na brzu cestu, tocnije na Jadransku magistralu, na križanju koje ima semafor. U tomtrenutku svom silinom je u desnu bocnu stranu brava, u suvozacevu stranu, udario VW golf, potpuno deformiravš fiat te je vozilo odbacio u stup, okrenuvši ga na bok.

Vozac golfa se nakon nesrece dao u bijeg, dok su u fiatu ostali teško ozlijedeni putnici - Joško Glavaš (28) iz Kaštel Sucurca koji se nalazio na suvozacevom mjestupreminuo je u KBC-u Split dva sata kasnije, dok su u teškom stanju u bolnici zadržani putnica Nikolina Listeš (29) iz Klisa te Enes Mušovic (28), oboje s brojnim frakturama. Vozac Ivan Gudelj prošao je s lakšim ozljedama.

Tek u srijedu ujutro nešto prije 10 sati u postaju Prometne policije u Splitu pojavio se Marin Jesenko (29) iz Kaštel Novog i kazao da je on vozac golfa.

Uzrok nesrece je prolazak kroz crveno svjetlo, no još uvijek se ne zna tko je od dvojice vozaca kardinalno pogriješio. Obojica inace nisu bez grijeha. Gudelju je u trenutku nesrece izmjereno 1,49 promila alkohola u krvi, a prije dvije i pol godine bježao je policiji po Kaštelima u fiat tipu kojim se prethodno okretao pod rucnom i turirao motorom.

Jesenko, zvani Slon, koji ima preko 70 kaznenih prijava zbog droge, teških krada, uništenja tude stvari..., pak, nije nikad položio vozacki ispit iako uredno vozi vec godinama. U posljednje tri godine prometna policija zaustavila ga je sedam puta u vožnji automobila, posljednji put prije dvadesetak dana u BMW-u, a ukupno su mu izrekli 22 mjere zbog prekršaja u prometu.

Pitanjeje u kakvom je stanju on bio u trenutku nesrece, s obzirom na to da je u policiju stigao deset sati nakon stravicnog sudara u kojem je prošao bez težih ozljeda. (Mario MATANA/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter