Nepokretni mladić traži socijalni stan

Krevet iz kojeg se mladi Dimitrij ne može maknuti
Krevet iz kojeg se mladi Dimitrij ne može maknuti

Otkako je prije dvije i pol godine teško stradao i zbog zadobivenih ozljeda ostao nepokretan, mladom Puljaninu Dimitriju Giovanniniju Kačini život se potpuno promijenio. Sve ono što je dotad bilo "zdravo za gotovo" više nije, pa čak ni odlazak na terasu. O izlascima na kavu s prijateljima sada može samo sanjati. Njegov otac Miomir traži od Grada Pule da se njegovom sinu dodijeli stan u prizemlju.

- Živimo na petom katu. Volio bih kada bi on barem povremeno izaći na zrak, družiti se s prijateljima ispred zgrade. Sada je to nemoguće jer živimo u zgradi na petom katu bez lifta, ispričao nam je njegov otac.

Otac je poslao zahtjev za dodjelu socijalnih stanova a prema prijedlogu Liste prvenstva nalaze se tek na 93. mjestu.

- Ne razumijem da se 100-postotni invaliditet tako malo boduje, veli nam njegov otac, i nije mu jasno po kojim se točno kriterijima formira lista. Stoga je nedavno poslao prigovor gradonačelniku te sada čeka odgovor.

Pritom kaže kako ne želi uvrijediti ili omalovažiti ostale kandidate koji su prije njegovog sina na listi, već samo traži pomoć i normalan život za sina, koliko je to moguće.

U Gradu Puli su nam pojasnili da su kriteriji unaprijed određeni i napravljeni na temelju dugogodišnje analize. Vele da im je žao zbog situacije u kojoj se našla obitelj Giovannini Kačina, no da je prioritet za dodjelu gradskih stanova prije svega socijalna ugroženost te ugrožena egzistencija uz nedostatak primanja. (N. SOFTIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter