Nepobjedivi poštar Mijo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mijo Jagatic iz Zagreba u subotu je sedmi put zaredom pobijedio u natjecanju poštara u brzom hodanju, održanom u umaškom turistickom naselju Katoro, i time potvrdio status najbržeg poštara u Hrvatskoj.

Jagatic je pobijedio u disciplini starijih od 40 godina, Tomislav Rancic iz Osijeka bio je najbrži u skupini mladih od 40 godina, dok je Cakovcanka Blaženka Vabec imala najbolje vrijeme u kategoriji žena. Od ukupno 26 natjecatelja poštarica je bilo cetiri. Za razliku od lani, Istarska županija ovaj put nije imala predstavnika.

To je najatraktivnija disciplina u sklopu tradicionalnih Sportskih susreta radnika Hrvatskih pošta koji se u objektima hotelijerske kuce Istraturist odvijaju drugu godinu zaredom.

- Prohodao sam oko pet kilometara za 31 minutu i 50 sekundi. To je nešto više nego lani, ali staza je sada bila duža za 600-tinjak metara. Moram priznati da sam ove godine imao jacu konkurenciju nego inace, kazao je vidno zadovoljan Jagatic, koji 14 godina radi kao poštar, pet godina se bavi brzim hodanjem, a trci i maratone. Prošle godine bio je u Turskoj na europskom natjecanju poštara u ovoj disciplini, gdje je osvojio 12. mjesto.

Natjecanje se zbog loših vremenskih prilika nije održalo ujutro u centru Umaga, kako je bilo najavljeno, vec poslijepodne u Katoru.

Sudjelovali su poštari iz 14 županija. Nakon znaka za start ispred hotela Sol Aurore, natjecatelji, odjeveni u službene plave uniforme i s torbom preko ramena, hodali su nekoliko krugova oznacenom stazom pored Sol Aurore i hotela Sol Garden Istre. Poštare je glasno bodrila mnogobrojna ekipa kolega i slucajnih prolaznika. Nažalost, jedan se natjecatelj poskliznuo i pao te ozlijedio koljeno, zbog cega je završio na Hitnoj pomoci u Umagu.

Sportski susreti radnika održavaju se jedanaesti put. U Katoru se na tri dana okupilo 600-tinjak djelatnika ove velike državne tvrtke, koji su snage odmjeravali u više sportskih disciplina.


Podijeli: Facebook Twiter