Nepalac je najmanji covjek na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepalac Chandra Bahadur Dangi u nedjelju je s visinom od 54,6 cm i službeno u Guinnessovoj knjizi rekorda proglašen najmanjim covjekom na svijetu.

Dangi kojemu su navodno 72 godine, za 5,3 centimetra niži je od Filipinca Junreyja Balawinga koji je u lipnju prošle godine proglašen najmanjim na svijetu.

"Ako su mu stvarno 72, on je uvjerljivo najstarija osoba koja je dobila titulu najniže na svijetu", rekao je Craig Glenday, urednik Guinnessa.

Chandra Bahadur Dangi ujedno je najniža osoba zabilježena u Guinnessu. Indijac Gul Mohammed, koji je 1997. umro u 40. godini bio je visok 57 centimetara.

Dangi koji teži 12 kilograma nedavno je izjavio da mu je ovo "priznanje" u neku ruku kompenzacija za godine patnje. Ostao je siroce u 12. godini, a tada su ga k sebi uzeli neki clanovi šire obitelji, pokazivali ga na sajmovima i uzimali sav novac.

Poslije je zaradivao izradujuci jutene vrece u svom siromašnom selu 350 kilometara od Katmandua, a svoj je glavni grad prvi put vidio u sklopu ceremonija za Guinnessa. Sada mu je želja malo putovati po svijetu i upoznati ljude.


Podijeli: Facebook Twiter