Neoprezan djecak na biciklu lakše ozlijeden

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Desetogodišnjak koji se vozio na biciklu ozlijeden je na raskrižju Santoriove i Japodske ulice u srijedu oko 19.45 sati, kada ga je na kolnik oborio Peugeot kojem je neoprezan djecak oduzeo prednost.

Prema izvješcu PU istarske desetogodišnjak se biciklom vozilo prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige. U pratnji oca kretao se Japodskom ulicom, a na križanju sa Santoriovom ulicom ušao je u raskrižje bez da je prethodno propustilo sva vozila s prednošcu prolaska.

Utvrdeno je da 37-godišnja Puljanka koja je upravljala Peugeotom nije kriva za nesrecu, vec da ce za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje je pocinilo dijete, odgovarati njegov 40-godišnji otac, buduci da ih dijete pocinilo zbog propusta u roditeljskom nadzoru.

Policija ovom prilikom podsjeca da biciklom na cesti smije upravljati osoba s navršenih 14 godina, ali i djeca s navršenih devet godina, koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda. Ostala djeca s navršenih devet godina s biciklom mogu na cestu samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Zaštitnu kacigu obavezno moraju nositi vozaci mladi od 16 godina. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter