Neodoljiv spoj čokolade, vina i sporta

Za 5 kuna moglo se kušati čokoladne praline (M. MIJOŠEK)
Za 5 kuna moglo se kušati čokoladne praline (M. MIJOŠEK)

U subotu se u Brtonigli održao 4. Choco & Wine Fest i 6. Brtonigla Adventure Trek. Manifestaciju je ove godine prema procjenama organizatora obišlo rekordnih 8.000 posjetitelja, što je potvrdilo da se spoju čokolade, vina i sporta teško može odoljeti.

Program je započeo već u 9 sati kada su se učesnici Brtonigla Adventure Treka natjecali u tri kategorije, trasama dužine od 10 do 60 kilometara na području sjeverozapadne Istre.

U 12 sati započeo je Choco & Wine Fest u šatoru na glavnom trgu i okupio dvostruko više izlagača nego lani. Novost festivala je prekogranična suradnja s Turističnom organizacijom Koper, putem koje su došli slovenski proizvođači čokolade.

Istarski je župan, Valter Flego, u subotu posjetio Brtoniglu, pohvalio manifestaciju i dodao kako je to dobar primjer da se u ovo doba godine može privući veliki broj posjetitelja i samim time poticati potrošnju.

Osim vrhunskih vina, čokoladnih pralina, dražeja, lizalica, čokoladnih torti i čokoladnog rahatlokuma, u ponudi su bili i proizvodi koji se rijetko viđaju, poput sapuna od čokolade. Posjetitelji su za iznos od 5 kuna mogli kušati čokoladne praline od najjednostavnijih pa sve do onih za čiji sastojak ne bismo mogli zamisliti da bi se mogao naći u spoju sa čokoladom. Bila je to i prigoda za kupnju ekskluzivnog poklona, od ručno rađenih kutijica za čokoladu, te čokoladu na kojoj su ispisana slova u glagoljici, razne torte, čokolade s maslinovim uljem i još štošta zanimljivog. Posjetitelji su mogli kušati vrhunska vina za čiju se čašicu trebalo izdvojiti 10 kuna.

Najveća se gužva stvorila za vrijeme atraktivnog showa. Dječji program Dragice i Igora Lukin iz Vile Soši i maskote Lina iz Podravke posebno je razveselio one najmlađe. Održao se i choco show Chefa Michelea Gentilea iz Gustolata, koji je  izrađivao praline s brtoniškim teraninom renomirane vinarije Cattunar.

Stefano Comelli je zaintrigirao publiku izradom skulpture od 30 kg čokolade. Čokoladni je reljef dočarao park Škarline u kojemu se nalazi istoimeni potok, kojim je kroz čokoladni kanal umjesto vode, poteklo vino.

U Brtonigli se održala i vođena prezentacija sljubljivanja čokolade i vina renomirane vinarije Cattunar, dok se  u večernjim satima za odličnu atmosferu pobrinuo Gordan Gregurović koji je uz pratećeg gitaristu raspjevao i rasplesao prisutne. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter