Neodoljiv glas Tammy McCann za kraj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednji koncert 2. Rovinj Spring Jazza održanog u Multimedijalnom centru bio je prava poslastica za štovatelje i ljubitelje jazz standarda. Njih je na osebujan nacin izvela Tammy McCann, pjevacica neodoljivog glasa, uz pratnju Nica Mencija za klavirom, Renata Švorinica za basom te Jadrana Ducica Cice za bubnjevima.

Tammy MacCann dolazi iz Chicaga. Kriticari o njoj pišu da osim iznimnih glasovnih mogucnosti, ima osjecaj za mjeru i komunikaciju s publikom, što je pokazala i u Rovinju.

Pocela je nastupati u petnaestoj godini, pretežno u jazz i gospel skupinama, zatim u cuvenom The Cotton Clubu, a kasnije postaje prva solistica u pratecem zboru Raya Charlesa.

S albuma "Classic", na kojem interpretira najpoznatije jazz standarde, u Rovinju je otpjevala, medu ostalim, skladbu "Candy", a jazz klasikom "Autumn Leaves", koji smo prvi dan mogli cuti u instrumentalnoj verziji Kristian Terzic seksteta, pokazala je neogranicenost i moc glazbe te svakog pojedinog izvodaca.

Zavodljiv, zarazan i besprijekorno topao glas Tammy MaCann do izražaja je došao i u izvedbama klasika poput "Mood Indigo", a za kraj je oduševila interpretirajuci talijanski klasik "E se domani", koji je davne 1964. prvi put izvela Mina.

Tijekom koncerata publika je mogla pratiti projekcije fotografija Marijane Bacelj pod nazivom "Jazzinsight" koje su docarale atmosferu s prošlogodišnjeg izdanja Rovinj Spring Jazza.


Podijeli: Facebook Twiter