Neobilježavanje Dana opcine vrhunac samovolje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualna ližnjanska vlast na celu s nacelnikom Sreckom Ševerlicom pravi je primjer nereda i nerada u jedinicama lokalne samouprave. Kako izgleda demokracija u Opcini Ližnjan, dovoljno govori podatak da se poslušni vijecnici okupe na sjednici tri do cetiri puta godišnje da bi podigli ruke i u džep strpali naknade koje nisu nicim opravdali. Prijedlozi oporbe uvijek se odbijaju bez rasprave, a ne daju se ni odgovori za nerealizirane planove i programe u turizmu i gospodarstvu, rekao je Mario Radešic iz ližnjanskog ogranka Hrvatskih laburista.

Dodao je da nacelnik Ševerlica iz godine u godinu akumulira sredstva na racunu opcine ne pokrecuci njima niti jedan projekt, za što ga godinama prozivaju i drugi oporbeni vijecnici.

Kao vrhunac omalovažavanja i ignoriranja mještana i vijecnika, Radešic je istaknuo dogadaj bez presedana. Naime, 15. travnja trebao je biti svecano obilježen Dan opcine, pa iako su na sjednici prije tog datuma odabrani kandidati koji su trebali primiti opcinska priznanja, ta dodjela, kao ni svecana sjednica, nisu održani.

Kada su na nedavnoj sjednici vijeca Radešic i Marcelo Miletic upitali nacelnika za razlog neodržavanja svecanosti, Ševerlica je jednostavno odgovorio da su bili zauzeti.

Zamjenik nacelnika istupio iz IDS-a
Zamjenik nacelnika opcine Ližnjan Paolo Demarin potvrdio nam je informaciju da više nije clan IDS-a, i to, kako kaže, otprije mjesec i pol dana. Kao razlog vracanja clanske iskaznice, koju je imao od 2009., naveo je neslaganje s politikom te stranke i sukob nekih razmišljanja. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter