Neobicni hoteli za cudake

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez obzira na to tražite li mjesta gdje cete se uživjeti u fantazije iz "Gospodara prstenova" ili ste samo ovisnik o tehnologiji, sve je više hotela koji mogu zadovoljiti i goste s najbujnijom maštom. Svoje neobicne želje tako mogu ostvariti i oni koji bez brzog interneta ne mogu biti ni na privatnoj plaži ili su oduvijek željeli prenociti na bizarnim mjestima kao što su ledena spilja i kokpit aviona.



Najbolji primjer "frikovskog" hotela tuniški je Sidi Driss gdje se vec godinama skupljaju obožavatelji "Ratova zvijezda". Osim što je ureden u staroj pustinjskoj trogloditskoj gradevini, sagradenoj pod zemljom, u hotelu su se doista i snimali dijelovi popularnog SF serijala. Na ulazima u sobe, tocnije spilje ukopane u tlo, još uvijek se mogu vidjeti vrata ili drugi detalji s planeta Tatooine koji je George Lucas uprizorio u tuniškoj pustinji.

Mjesto snimanja "Gospodara prstenova" najbolje je i za uživljavanje u zemlju Hobiton, koja je za potrebe filma izgradena na Novom Zelandu. Iako je nakon snimanja vecina scenografije morala biti uništena, ostala su mjesta kao što je Hobbit motel s bungalovima uredenima kao da u njima žive vesela mitološka bica velikih stopala cija je hrabrost u najpoznatijoj fantasy prici pomogla da dobro konacno pobijedi zlo.



Za one kojima je od mitologije napetija suvremena tehnologija, osmišljena su svratišta poput Hotela Sax u Chicagu. Zanimljivo je da je strateški partner ovog hotela softverski gigant Microsoft, pa su gostima na raspolaganju najmoderniji noviteti ove tvrtke kojima se mogu zabavljati cijele dane. U tzv. entertainment loungeu vrijeme se može skratiti napravama poput najnovijeg Xboxa, a ako zabavu ne želite dijeliti, unajmite vlastiti tehnološki studio ili apartman.



Za ovisnike o luksuzu i vrhunskoj tehnologiji, koji pritom sve to mogu skupo platiti, idealan je Emirates Palace Hotel u Abu Dhabiju. U svaki apartman ugradena je plazma od 150 centimetara, dok se korisnici soba moraju zadovoljiti ekranima promjera 120. Sve potrebno u hotelu se rješava racunalom, a bežicni internet dostupan je i na privatnoj plaži.

U "frikovske" se hotele svakako može ubrojiti i švedski Icehotel cije su sobe zaista napravljene od snijega i leda. Svaku je sobu dizajnirao drugi umjetnik, a osim hladnih, mogu se rezervirati i one s grijanjem. Atrakcija je i ledeni Absolut Icebar, a zanimljiv je podatak da je hotel bio inspiracija za ledenu palacu iz price o Jamesu Bondu u filmu "Umri drugi dan".



Jedinstveni doživljaj pruža i japanski Capsule Inn Akihabara u Tokiju cije su sobe zapravo kapsule nalik velikim pecnicama poslaganima u nekoliko redova. Najbolji dio price je da su "sobe" uredene kao kokpit mlaznog aviona sa svim potrebnim uredajima, pa se televizor, radio, budilica i svjetlo mogu kontrolirati iz ležeceg položaja.


Podijeli: Facebook Twiter