Neobicne sofe za vrhunsko izležavanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svojevrstan epicentar kucnog života nedvojbeno je kauc, odnosno sofa. Od omiljenog komada namještaja tradicionalno se ocekuje visoka udobnost i estetika, a nerijetko se smatra i statusnim simbolom. Savršen izazov za dizajnere... A oni si vec desetljecima doista daju oduška s neobicnim vizijama!

Neke od njih postale su ikone modernog dizajna, poput kolacica Marshmallow kojeg su pedesetih godina prošlog stoljeca osmislili George Nelson i Irving Harper. Velika zvijezda pocetkom sedamdesetih bila je (i ostala) Bocca u obliku crveno našminkanih usana. Za ovu pop-art sofu Studija 65, nadahnuce je navodno bila Marylin Monroe.



U pop-artu 21. stoljeca istice se Kartellova sofa Pop od prozirnog polikarbonata te krznata Cipria brazilske dizajnerske brace Campana.

Sjajne 3D iluzije stvaraju bodljikavi Canape Cactus dizajnera Maurizija Galantea i neboderska sofa Notturno a New York, djelo Gaetana Pescea.

U "gradnji" se okušao i danski KiBiSi sa sofom Brick (Cigla), a osebujan štih skandinavskom proizvodu daje Karim Rashid sa sofom Orgy.

Ljubitelji retro stila doci ce na svoje sa sofom Phonique dizajnerice Nike Zupanc te raskošnom Busnellijevom sofom Bohemia.


Podijeli: Facebook Twiter