Neobičan hobi bivšeg DJ-a: Instrumenti kao lampe

Nino u svojoj glazbeno-rasvjetnoj suvenirnici
Nino u svojoj glazbeno-rasvjetnoj suvenirnici

Od mnogočega se u životu može pobjeći, no od sebe samog teško. Upravo, o tome svjedoči i Rovinjac Antun Pokrajac, popularni Nino Katina, nekad iznimno poznati i popularni DJ koji je svoju ljubav prema glazbi pretvorio u novi i atraktivni proizvod. Od starih i odbačenih instrumenta, koji više ne mogu poslužiti svrsi lansirao je rasvjetna tijela. Bubnjarske činele tako danas "glume" lustere i kutne lampe.

- Ideja je moja i, koliko znam, sasvim originalna. Da ih upotrijebim, palo mi je na pamet iz praktičnog razloga. Dugo su vremena skupljale prašinu i nisam znao što bih s njima. A kako su uistinu bile podsjetnik na neka dobra vremena, ali i poklon od prijatelja iz banda Grešnici, koji su uz Kanibale sedamdesetih žarili i palili domaćom scenom, nije dolazilo u obzir da ih se riješim. Razmišljajući što i kako, doslovce mi se upalila lampica, i odlučio sam činele pretvoriti u stropne lustere i kutne lampe, kaže nam Nino.

No, rasvjetna tijela od bubnjarskih činela bile su samo početak. Uslijedile su i druge ideje. Valjalo je, naime, upotrijebiti i sam bubanj. Zbog oblika i dimenzija koje baš i nisu za viseću uporabu, njih je upotrijebio za police, odnosno sobne stoliće. Umetanjem svjetiljka u bubanj, novi su stolovi opet zasvijetlili novim sjajem.

Pored bubnjeva na red je došla i kutna lampa od jednog puhačkog instrumenta. Naime, Nino Katina iskoristio je stari trombon i njegovom prenamjenom također dobio "glazbenu" kutnu lampu.

- Imam puno ideja, no problem je u materijalu. Nedostaje mi, naime, neupotrebljivih glazbenih instrumenata pa kako koji nabavim, o njima razmišljam u hodu, objašnjava Nino Katina. A da su glazbene lampe hit, najbolje govori i to da su vrlo često predmet fotografiranja. Pošto je sve napravljeno i izloženo u Ninovoj suvenirnici u starogradskoj jezgri, domaći i turisti često uz nabavku pokojeg suvenira "made in Istra", u nju svraćaju i na čašicu muzičkog razgovora.

Uz instrumente koji danas glume rasvjetna tijela, tu će naići i na stare postere, slike i fotografije mnogih poznatih glazbenika i bandova. Nino Katina o svakom će predmetu rado ispričati gdje, kako i kojom ih je prilikom nabavio. Uz riječi - glazba je sve, a život to je rock and oll, napustili smo glazbeno-rasvjetnu suvenirnicu. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter