Neno Belan i Fiumensi nastupili u LMC-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako ljeto još nije službeno pocelo, sinocnji koncert Nene Belana i Fiumensa u Lighthouse Music Clubu kraj Vodnjana bio je pravi ljetni, uz puno plesnih i opuštajucih ritmova.

Sav taj osjecaj lagodnog življenja pojacava se africkim ritmovima u legendarnoj „Ela e" Dina Dvornika koja je izvedena medu prvima, nakon cega Belan i Fiumensi nastavljaju nizati autorske hitove, dok Belan samo potvrduje koliko mu je beskrajno drag rock s retro štihom kakav je svirao u ?avolima.

To su njegovi korijeni i to je i dalje u njemu, što dodatno potvrduje obradama kao što je „I hear you knocking" Davea Edmundsa iz 1970.

Publika se osim dobro poznatim Belanovim pjesmama zagrijavala i koktelima, što ju je natjeralo da se stidljivo, ali ipak, korak po korak, krene približivati bini, a pokazala je da joj najbolje leže ljubavne pjesme na koje se može i zaplesati.

Na svu srecu, Belan i Fiumens takvih pjesama imaju u izobilju, a ubace i pokoju baladu poput „Pricaj mi o ljubavi", no ništa ne može tako podici atmosferu kao što je „Suncan dan", bezbrižna i optimisticna, baš kako paše publici. (M. RADIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter