Nenajavljeni gosti - brzo ocistite stan!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijatelji su u susjedstvu i navratit ce za 15 minuta, a vaš dom je u rasulu. Nema panike. Za pocetak poprskajte cijeli prostor najdražim osvježivacem zraka da biste neutralizirali sve neželjene mirise. Otvorite prozore ili ukljucite klimu kako bi zrak procirkulirao. U pecnicu ubacite gotov kolac ili savijacu iz zamrzivaca, stan ce primamljivo zamirisati. Miris slatkog i socnog kolaca stvara opuštajucu atmosferu i daje toplinu cijelom domu. Neoprano posude spremite u perilicu. Brzopotezno se riješite razbacanih stvari tako da ih ubacite u košaru i spremite u ormar ili smocnicu.

Dnevnoj sobi ili prostoriji u kojoj cete boraviti posvetite najviše pozornosti. Ovlaš krpom prebrišite najvece površine i usisajte samo glavni tepih u prostoriji. Plocice u kupaonici nabrzinu prijedite dezinfekcijskim brisacem i obavezno ocistite ogledalo. I za kraj, provjerite jesu li sapun, rucnik za ruke i zahodski papir na svojemu mjestu.



Iznenadni gosti nisu došli vidjeti stan nego domacine!

Neka vas ne brine što stan nije u savršenu izdanju jer gosti ce više vremena provesti gledajuci vas, a ne vaš prostor. Zato se opustite i osvježite. Presvucite se, popravite frizuru i nabacite malo šminke. Nakon što su gosti stigli, nikako se nemojte ispricavati zbog stanja svog doma. Nenajavljenom društvu nece smetati što sve nije savršeno jer nisu došli vidjeti stan vec vas.

Ukrasni trik sa zavjesama

Ako su vam prljave zavjese pomoci ce mali vizualni trik. Otvorite zavjese koliko god mogu ici i na sredini ih povežite ukrasnom vrpcom. Gosti vas cak mogu pohvaliti zbog lijepe dekoracije.



Alati su sprej i mokre maramice

Jednokratne vlažne maramice idealan su "alat" za cišcenje nabrzaka. U nedostatku vremena dobro ce vam doci i višenamjenski sprej za cišcenje te krpa od fleksibilne mikrofibre.

Ne morate baš sve obaviti sami

Prva stvar koju gosti vide je ulaz u stan. Pometite ulaz i obavezno bacite smece. Zatražite pomoc djece ili supruga da bi brzinsko cišcenje bilo još brže. Ne morate sve sami.



Djeca stvaraju korisne navike

Ideju brzinskog cišcenja zbog nenajavljenih gostiju možete primijeniti i da biste djecu koja vam nevoljko pomažu u kucanskim poslovima navikli na pomaganje, cak i ako gosti ne dolaze.


Podijeli: Facebook Twiter