Nenadu Hervatinu glavna uloga u američkom serijalu

Radno ljeto na Hvaru - Nenad Hervatin
Radno ljeto na Hvaru - Nenad Hervatin

Na Hvaru je upravo završilo snimanje prvog dijela velikog serijala za američko tržište, u kojem je Puljanin Nenad Hervatin tumačio glavnu mušku ulogu.

Dva mjeseca vodili su se pregovori s Carpe Diem grupacijom, na čijim su se lokacijama snimale scene za nastavak Emmyjem nagrađivanog serijala "The Bold and the Beautiful", a u kojem Hervatin glumi vodiča. Bio je to povod da razgovaramo s ovim pulskim glumcem, TV-voditeljem i novinarom.

- Kako je došlo do suradnje s ovom poznatom produkcijskom kućom?

- Produkcijska kuća Monkey Kingdom Productions, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, partnerska je kuća američkog Universala koji će seriju lansirati na najpoznatiji svjetski zabavni TV-kanal u listopadu. Iz Monkey Kingdoma su me kontaktirali prije nekoliko mjeseci, kad smo počeli voditi pregovore oko dolaska filmske ekipe na Hvar.

Budući da sam trenutačno zaposlen na poziciji PR i marketing menadžera za Carpe Diem grupaciju, nakon njihovog dolaska na Hvar obišli smo lokacije snimanja (Carpe Diem bar, Carpe Diem Beach klub i diskoteku Veneranda) i  ekipa je bila iznimno zadovoljna. Tada je počelo naše svakodnevno dvotjedno druženje. Tijekom našeg druženja shvatili su da odgovaram ulozi vodiča, za koju su u Hrvatskoj radili casting. Zamolili su me da stanem pred kamere u Carpe Diem beach klubu i kažem nekoliko rečenica o sebi, svom životu, trenutačnom zaposlenju, ali i Hrvatskoj, koja je ove godine hit među britanskim turistima.

Nisam očekivao ništa posebno, a kad su me obavijestili da mi žele povjeriti glavnu mušku ulogu nisam mogao vjerovati. Poznavanje kulturne baštine Hvara, noćnog života, ali i dobra komunikacija na engleskom jeziku, kao i moje dosadašnje novinarsko iskustvo bili su mi očito veliki plus.

Neizmjerno sam sretan što sam dobio priliku cijelom svijetu pokazati ljepote naše zemlje i Hvara kao mondenog turističkog odredišta koji se svake godine penje na listi najatraktivnijih svjetskih turističkih odredišta.

- Prvenstveno ste novinar i televizijski voditelj. Kako ste se snašli u svijetu filma, odnosno serijala?

- S televizijom sam se pozdravio (bar nakratko), nakon desetogodišnjeg stalnog angažmana na Novoj TV. Nakon ukidanja najpopularnijeg showbizz magazina na Balkanu "Red Carpeta", ostao sam u zabavnom programu, napravio dokumentarni film i pokrenuo rubriku ekstremna zanimanja u "In magazinu". Nekako sam osjetio da je došlo vrijeme za poslovni iskorak.

Istovremeno sam upisao jedan od najprestižnijih svjetskih fakulteta za marketing, PR i menadžment Cambridge za Full biznis diplomu, i počeo raditi na stručnom usavršavanju. Odmah nakon toga uslijedio je poziv vlasnika Carpe Diema da preuzmem posao glavnog PR menadžera, što sam s oduševljenjem prihvatio.

U isto vrijeme i dalje sam ostao u vanjskom angažmanu kao novinar informativnog programa Nove TV te pišem za nekoliko časopisa.

Iako sam odmalena glumio u prvoj postavi Dramskog studija INK-a u Puli, mislio sam da me životni put tijekom vremena odveo na neku drugu stranu. Čini se da sam se ipak prevario. (razgovarala V. BEGIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter