Nenad Boršić: Mladi u Labinu na prvome mjestu

Serđo Kokot i Nenad Boršić (R. SELAN)
Serđo Kokot i Nenad Boršić (R. SELAN)

Nenad Boršić, kandidat za gradonačelnika iz redova HDZ-a, danas je u pratnji Serđa Kokota, kandidata za zamjenika gradonačelnika, održao konferenciju za novinare na kojoj je naglasio najvažnije točke svog programa. To su stvaranje uvjeta za ostanak mladih u gradu, pronatalitetna politika, razvoj gospodarstva i razvoj turizma.

- Mladi čovjek pred problemom je opstanka u Labinu: mladih je sve manje, a uz to se nemaju gdje zaposliti pa odlaze iz grada. Mi u HDZ-u podupiremo načela demografske obnove društva, ona su za nas sveto pismo, jer jedino ispravna demografska politika može garantirati sutrašnjicu. Potrebno je pokrenuti programe za novorođenu djecu, stimulirati otvaranje vrtića, uvesti sufinanciranje izvannastavnih aktivnosti, osobito na području znanosti i informatike. Ne želim potrošiti ni kune iz gradskog proračuna a da to ne pridonese opstanku naših ljudi i našeg naroda, poručuje Boršić.

Napominje da je takva politika potrebna i zato da bi građani treće životne dobi imali sigurno uporište. Namjerava podupirati udruge civilnog društva koje će ovoj kategoriji građana omogućiti društveni angažman i kvalitetno ispunjavanje vremena.

Ključnim za pokretanje gospodarstva smatra otvaranje hitnog programa besplatnih poslovnih prostora za novotvorene obrte i poduzeća pod uvjetima koji osiguravaju ozbiljno i odgovorno poduzetništvo te sprječavaju mešetarenje.

- Jedan sam od nemalog broja Labinjana koji se već deset godina nisu kupali na nekoj plaži u Rapcu. Problem je u tome što je sve ograđeno, kamo god se okreneš naiđeš na neku rampu. Zbog toga se domaći osjećaju zapostavljeni, a mjesto je izgubilo svoj štih, kaže Kokot.

Zalaže se zato da se Rabac opet postane pristupačan Labinjanima jer su oni, među ostalim, pokretači turističke potrošnje. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter