Nemocni pred rušenjem suhozida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedavno okoncani radovi uz cestu od Fažane do Vodnjana kao posljedicu su ostavili srušene suhozide, razrovan prilazni put i okolicu glavne prometnice. Kako nam je rekao donacelnik Fažane Radomir Korac, nitko iz Opcine nije dao nalog da se tamo obavljaju radovi, a tvrtka koja je radove izvodila Opcinu nije obavijestila da je jedna osoba tražila prikljucenje vode na privatno poljoprivredno zemljište.

"Vlasnici srušenih suhozida mogu pokrenuti privatnu prijavu protiv osobe koja je dala nalog za takve radove. Bio sam osobno s nacelnicom na tom mjestu zbog prijave gradana, ali kad netko radi na svom zemljištu Opcina nema nadležnosti, a ovi se radovi nisu obavljali na prometnici. Osim toga, Opcina Fažana nema propis koji obvezuje privatne osobe na ponovnu gradnju srušenih suhozida. Smatram da netko mora imati jako dobar razlog zašto je to radio. Mi u Opcini ne možemo urgirati kod radova na privatnom vlasništvu. To je jedan od mnogih suhozida na podrucju Fažane i nije od opceg interesa", rekao je Korac dodajuci ipak da posljedice radova "ružno izgledaju".

Opcina bi stoga po uzoru na Grad Vodnjan trebala što prije uvesti propis po kojem bi postojala obveza vracanja srušenih suhozida u prvobitno stanje, pa i onih na privatnim zemljištima.


Podijeli: Facebook Twiter