Neminovne promjene među "zeleno-žutima"

Slavlje na rastanku - igrači Istre 1961 (M. ANGELINI/arhiva)
Slavlje na rastanku - igrači Istre 1961 (M. ANGELINI/arhiva)

Nogometaši Istre 1961 otišli su na zasluženi odmor nakon osvojenog šestog mjesta, najboljeg rezultata jednog pulskog kluba u povijesti nastupa u Prvoj HNL. Ne samo da su tim mjestom osigurali ulazak u sve knjige o pulskom nogometu, već su i sebi i svojim vjernim navijačima podarili mirnu završnicu sezone, bez stresa koji nosi borba za ostanak, tako dobro poznata upravo pulskoj publici.

Jedini koji ova dva tjedna, koliko će tek trajati ova kratka ljetna stanka uoči početka priprema za novu sezonu, neće imati pravo na odmor je trener Igor Pamić s prvim suradnicima. Uživanje u proljeću sezone snova mogao si je priuštiti samo tijekom Zeleno-žute noći, nakon utakmice s Lokomotivom.

Uz pjesmu, ples i poneko piće dopustio si je uživanje u čak 24 osvojena proljetna boda u 14 utakmica. Da stvar bude zanimljivija, 13 je bodova osvojeno u gostima, tek 11 u Puli. Vrlo neuobičajeno kad je pulski prvoligaš u pitanju.

No, nije si Paminjo mogao priuštiti dugo slavlje, već jutro kasnije morao je doći na "Drosinu" ne bi li se okrenuo izuzetno zahtjevnom poslu koji ga očekuje u vrlo kratkom vremenu.

Dakako, riječ je o slaganju nove momčadi, pred kojom će biti vrlo zahtjevan zadatak. Iduće sezone, već 13. srpnja, starta Liga 10. Igrat će se 36 kola, tri kola više nego ove netom zaključene sezone i kvaliteta će biti dodatno koncentrirana u samo 10 klubova, što znači da slabih suparnika neće biti. A pulski će prvoligaš u novu sezonu ući s tek 12 igrača koji su igrali proteklog proljeća, jer će čak devet njih otići ili su već otišli iz pulskog kluba. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter