Nemeš: Nakon 23 godine ne mogu više, vracam prostor Gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za danas ujutro zakazana je primopredaja prostora skloništa poznatijeg kao Galerija Nemeš, koju je godinama vodio Boris Nemeš.

Kako saznajemo od nadležnog procelnika za financije Danijela Ferica, na Opcinskom sudu u Puli vodi se ovršni postupak protiv ovršenika Borisa Nemeša da bi ispraznio i predao u posjed Gradu sklonište tunelskog tipa dopunske zaštite na lokaciji Stari grad (Carrarina bb). Zakljuckom suda odredeno je da ce se provedba ovrhe provesti upravo danas, 15. veljace.



- Ugovor o zakupu skloništa u miru sklopljen je 2003. za obavljanje galerijske djelatnosti. Zbog neispunjavanja ugovornih obveza ugovor je raskinut te je pokrenuto više ovršnih postupaka za naplatu potraživanja kao i postupak za predaju prostora Gradu.

Dug za zakup, komunalnu naknadu i naknadu za uredenje voda iznosi 800 tisuca kuna. Gospodina Borisa Nemeša u više smo navrata obavještavali o potrebi predaje prostora praznog od osoba i stvari, a buduci da to nije ucinio, pokrenut je postupak iseljenja sudskim putem, kaže u svom pisanom odgovoru Feric.

- Što da vam kažem osim da nakon 23 godine napuštam ovaj prostor i da se nadam da su nadležni u Gradu sada zadovoljni. Upravo se dovršava i deset godina otkako smo se borili i za skidanje skulpture na ulazu, a sada im evo sve.

Obistinio im se san, konacno nece biti niti skulpture, niti verande, niti galerije, rekao nam je jucer Nemeš. Kako nam je ispricao, prostor je poceo iseljavati prije desetak dana, nakon što je uvidio da daljnja natjeravanja nemaju smisla. (S. ZRINIC TERLEVIC, snimio D. ŠTIFANIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter