Nemarnom ocu uvjetna kazna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je njegov cetverogodišnji sin 27. listopada prošle godine pao s krova zgrade na pulskoj rivi i teško se ozlijedio, sutkinja Opcinskog suda Vera Glasnovic Gjoni osudila je pocetkom lipnja ove godine Sinišu S. (41) iz Pule na godinu dana zatvora, uvjetno na tri godine, zbog kaznenog djela protiv života i tijela tjelesnom ozljedom iz nehaja.


Prema pravomocnoj presudi, on je 27. listopada 2010. godine u vremenu od 4.30 do 5.46 sati na trecem katu zgrade na rivi u stanu samog ostavio svog cetverogodišnjeg sina, iako je bio svjestan da je kao otac dužan brinuti o njegovom tjelesnom integritetu i da ga ne smije samog ostaviti u stanu jer bi mu se nešto loše moglo dogoditi.

Siniša S. je, piše u presudi, lakomisleno smatrao da se za vrijeme njegovog izbivanja iz stana ništa loše nece dogoditi njegovom cetverogodišnjem sinu, odnosno da se nece probuditi prije negoli se on vrati u stan. No, djecak se probudio prije ocevog povratka te se popeo na kuhinjski prozor, otvorio ga i tada je najprije pao na krov susjedne zgrade (koji je nešto niži od prozora op. a.), a zatim se s visine od 11 metara survao na nogostup ispred zgrade.



Cetverogodišnjak je pri padu zadobio teške ozljede opasne po život, a u ranim jutarnjim satima uplakanog ga je pronašao susjed koji je pozvao pomoc.

Djecak je pri padu zadobio podljev krvi i oguljotinu lijeve slabinske regije leda i lijeve polovine stražnjice, oguljotinu lijeve strane leda u razini lopatice, višefragmentarni prijelom vrata desne bedrene kosti s pomakom koštanih ulomaka, prijelom trupa desne crijevne kosti s pomakom koštanih ulomaka, prijelom središnjeg dijela tijela lijeve bedrene kosti s pomakom koštanih ulomaka, prijelom lijeve palcane kosti s pomakom koštanih ulomaka, prijelom lakatne kosti, potkožni emfizem lijeve prsne stijenke, nakupljanje zraka u oba prsišta i razvoj traumatskog šoka.

Ozlijedeni djecak oporavljao se u djecjoj bolnici u Klaicevoj u Zagrebu, a petnaestak dana nakon pada pušten je na kucnu njegu. Tada su nam iz pulskog Centra za socijalnu skrb potvrdili da je cetverogodišnjak privremeno dodijeljen majci, s kojom i danas živi.


Podijeli: Facebook Twiter