Neymar zbog ozljede propušta završnicu SP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveća zvijezda domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva Brazila Neymar (22) propustit će samu završnicu natjecanja zbog frakture kralješka koju je zadobio u završnim minutama četvrtfinalnog susreta u kojemu je Brazil pobijedio Kolumbiju 2:1.

- Nije opasno u smislu da je potrebna operacija, no morat će ostati imobiliziran da bi se oporavio, rekao je liječnik ekipe Rodrigo Lasmar i objasnio da se radi o prijelomu trećeg lumbalnog kralješka što je ustanovljeno kada je igrač prebačen u bolnicu dodavši da očekuje da će oporavak trajati najmanje nekoliko tjedana.

U dosadašnjem tijeku prvenstva Neymar je bio glavni brazilski igrač s četiri postignuta pogotka i asistencijom.

Neymar je zadobio udarac u 88. minuti igre u duelu s kolumbijskim braničem Juanom Zunigom.

- To je bio normalan duel. Nisam niti pomislio ozlijediti ga, samo sam ga pokušavao pokriti. Branio sam boje svoje zemlje, a ne pokušavao onesposobiti suparnika. Neymar je veliki talent, kako brazilskog tako i svjetskog nogometa, izjavio je Zuniga po završetku susreta.

Brazil će tako u polufinalnom susretu protiv Njemačke, koji se igra u utorak od 22 sata u Belo Horizonteu, biti značajno oslabljen, jer osim na ozlijeđenog Neymara izbornik Luiz Felipe Scolari neće moći računati niti na kapetana i najboljeg obrambenog igrača Thiaga Silvu zbog žutih kartona.

- U ovakvim trenucima momčad mora pokazati svoju snagu. Ovo nas mora ujediniti. Neymar je bio jako važan za nas, jako smo ovisili o njemu, ali ova situacija potencijalno može označiti prekretnicu za nas tipa: "Hajmo osvojiti naslov za Neymara", rekao je Thiago Silva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter