Newman i Sanchez doveli koncert do usijanja

Najava rakljanskog kulturnog ljeta (B. VINCEK)
Najava rakljanskog kulturnog ljeta (B. VINCEK)

Velike glazbene zvijezde današnjice - John Newman, Icona Pop, Roger Sanchez, Vindon Havin - održale su jučer koncert pod zvjezdanim nebom na porečkoj Peškeri u sklopu dvodnevnog festivala Rise up.

Poznata su glazbena imena privukla velik broj posjetitelja u popularnu porečku uvalu, a ovim je koncertom također otvorena ljetna turistička sezona u Poreču. U fantastičnoj atmosferi prvoga je dana nastupio zagrebački soul bend Vindon Havin (Petra Oreč, Dražen Scholz, Luka Banić, Ivan Čačić, Zoran Ernoić, Martina Banić) koji su zagrijali atmosferu, zatim švedski duo Icona Pop (Caroline Hjelt i Aino Jawo) s najpoznatijim hitom "I Love It", pa glavna zvijezda večeri John Newman i konačno 50-godišnji Roger Sanchez iz New Yorka, poznati house majstor, koji je u ranim jutarnjim satima atmosferu zajedno s lokalnim DJ-ima doveo koncert do usijanja.

Snažni soul vokal Londončanina Johna Newmana nizao je uspješnice kao što su "Love me again", "Losing sleep", "Out of my head", "Cheating" i drugima, te najnovijem hitu "Give me your love". Obožavatelji engleske soul zvijezde, jednog od trenutno najtraženijih izvođača, 23-godišnjeg Johna Newmana koji kažu da uživo zvuči još bolje oduševili su se kvalitetnim njegovim pratećim bendom, pa su ga višekratno zvali na bis što je sa zadovoljstvom prihvatio što je bio i vrhunac večeri. Uz glazbene zvijezde organizatori festivala pripremili su zadivljujuću kulisu, a sve je zaokružila vizura starog grada.

(A. DAGOSTIN)

       




Podijeli: Facebook Twiter