Nema zime za kosu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kružno masiranje vlasišta kosi daje volumen, mokar rucnik štiti je od hladnoce, a kapa ili šešir od štetnog djelovanja jakog i hladnog vjetra.

Nakon što operete kosu i osušite je rucnikom, na nju nanesite regenerator s dubinskim djelovanjem. Pronadite rucnik dovoljno velik da ga smotate u turban i namocite ga vodom. Iscijedite ga te na 30 sekundi ostavite u mikrovalnoj pecnici.

Nakon što se malo ohladi, omotajte ga oko glave i opustite se. Skinite ga kad se posve ohladi, a regenerator isperite mlakom vodom. Ovaj ce jednostavni kucni tretman kosi osigurati dubinsku njegu i preventivnu zaštitu od hladnoce.

Da bi kosa i tijekom zime, koja je isušuje, izgledala sjajno, njegujte je kokosovim uljem. Umasirajte nekoliko kapi u oštecene vrhove te ostavite da odstoji 10 - 15 minuta dok se ne upije. Zatim rašcešljajte kosu i stilizirajte je. Kokosovo ce ulje nahraniti kosu i vratiti joj sjaj.

Borba protiv prhuti

Imate li osjetljivu kožu, koja se zimi pojacano isušuje, najvjerojatnije vam i vlasište isto reagira. Zato biste u rutinu njege trebali ukljuciti šampon protiv prhuti.

Jaja i maslinovo ulje za sjaj

Zimom isušenu kosu obnovit ce tretman jajima. Razbijte dva jaja u zdjelu, a prazne ljuske napunite maslinovim uljem. Zatim izlijte maslinovo ulje na jaja. Smjesu umasirajte u kosu i vlasište pa isperite vodom.

Pod prstima kosa "raste"

Kosa ce dobiti na volumenu ako tijekom sušenja sušilom masirate vlasište kružnim pokretima jagodica prstiju.


Podijeli: Facebook Twiter