Nema završetka pregovora ako smo na ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potrebni su nam mir i stabilnost, pregovore o pristupanju Europskoj uniji trebamo završiti, treba realizirati program gospodarskog oporavka.

Ako budemo bili na cesti, necemo završiti pregovore u godini u kojoj slavimo 20 godina samostalnosti, kazala je premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca u prostorijama HDZ-a, upitana da ipak da komentar na sinocnje prosvjede.

Nakon što su novinari reagirali da ponovno ništa ne govori o prosvjedima, premijerka je kazala da je i sastanak s HUP-om reakcija na to, "jer treba razgovarati i donijeti temeljite promjene". Nakon toga je istaknula da su oni Vlada koja je unatoc zahtjevima oporbe nije mjenjala place i mirovine.

- Treba se razgovarati. Uspjeli smo donijeti Zakon o financijskoj disciplini, uspjeli smo napraviti prvi proracun sa zamrznutim rashodima.

Razgovor je potreban jer se trebaju postici koncenzusi oko svih bitnih pitanja. I to sve stranke, poslodavci i sindikati. Mi smo ušli u izradu novog Zakona o radu, a na to su svi skocili, i oporba i sindikati, kazala je premijerka.


Podijeli: Facebook Twiter